Σοβαρό ατόπημα του εκπροσώπου της Κομισιόν που υιοθέτησε «Fake News»

Σοβαρό ατόπημα του εκπροσώπου της Κομισιόν που υιοθέτησε «Fake News»

Εκτέθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς υιοθέτησε ψευδή είδηση χωρίς να τη διασταυρώσει.

Με ανάρτησή του στο Twitter, η οποία έχει αναπαραχθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες, ισχυρίστηκε πως «η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας» .

Στη συνέχεια ωστόσο, μετά το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου προσπάθησε  – ανεπιτυχώς – να τα μπαλώσει:

Ο κ Τζανακόπουλος είχε απαντήσει: 

Ο κ. @MargSchinas ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω twitter.

Για να σχολιάσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς:

Η αναφορά στην κάλυψη – και όχι στην ομιλία του ΠΘ – των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διορύγων στα Τεμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου @CorinaCretuEU και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη.

Όπως είναι «λογικό» το σχόλιο αυτό υιοθέτησε άκριτα η ΝΔ, από τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη στο Twitter, ως και τη Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή στο ραδιόφωνο.

Και βέβαια η άποψη αυτή υιοθετήθηκε και από συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων: 

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, είπε πως «το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατομμύρια ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

Η πλήρης ομιλία του Α. Τσίπρα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού και συνοδεύεται από το σχετικό βίντεο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter