Σόι μπλε εσωτερικού

Σόι μπλε εσωτερικού

Να είσαι βουλευτής, να παίρνεις δεκαπέντε φορές όσα ένας εργαζόμενος, να έχεις ψηφίσει νομοσχέδια και νομοσχέδια, άρθρα και τροπολογίες που δίνουν ζεστό χρήμα σε μεγάλα συμφέροντα και να αρνείσαι να σηκώσεις το χέρι για να πάρει εφάπαξ επίδομα ένας χαμηλοσυνταξιούχος._x000D_

Να έχεις υπογράψει συμβάσεις για υποβρύχια που γέρνουν, νόμους για κανάλια που δεν πληρώνουν ένα ευρώ στο δημόσιο, αποφάσεις για να βγουν από τη φυλακή εγκληματίες που έκλεψαν και ξανάκλεψαν, αλλά να είσαι ακριβός στα πίτουρα. Τι άνθρωπος πρέπει να είσαι, ποιο πολιτικό επιχείρημα προτάσσεις, ποιον τακτικισμό υπηρετείς που τον βάζεις πάνω από αυτό το οποίο έχει ανάγκη ένας ηλικιωμένος στην άκρη της χώρας;

Κυβέρνησαν τη χώρα και την έφεραν στο σημείο να ζουν οι άνθρωποι με όσα δίνουν ως φιλοδώρημα στα δείπνα τους και αντί να ντρέπονται, να αγωνιούν έστω, διαπραγματεύονται τα παντεσπάνια τους, τον τρόπο που θα αναρριχηθούν ξανά και θα γαντζωθούν στην εξουσία. Αν είναι να υποφέρουν άνθρωποι, ακόμη και να πεθάνουν, είναι γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος προς την εξουσία. Ετσι διογκώνεται η δυσαρέσκεια που θα γίνει πολιτικό εφαλτήριο.

Όχι, δεν φταίει ο Σόιμπλε, φταίει όλο αυτό το σόι μπλε που θέλει πάλι να βολευτεί μέσα από τη δυστυχία των άλλων. Να υποφέρουν οι άλλοι για να κομπάζουν αυτοί. Να πεθάνουν αν χρειαστεί για να ζήσουν οι φιλοδοξίες τους. Μελλοντικοί υπουργοί, υφυπουργοί, παρατρεχάμενοι, διοικητές, υποδιοικητές σε μια μακιαβελική εσωτερική αφήγηση που θέλει εξουσία και θα χρησιμοποιήσει ό,τι μπορέσει για να την πάρει.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντιπολιτευτικοί πολιτικοί σχηματισμοί δομημένοι πάνω σε πολιτικές θέσεις και αντιθέσεις. Υπάρχει δίψα για εξουσία που συγκροτεί και ενώνει το κόμμα των δανειστών ως εμπροσθοφυλακή όσων επιλέξουν οι δανειστές. Ανακοινώνονται μέτρα ανακούφισης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, αφήνει η ΝΔ να διαρρεύσει ότι θα τα ψηφίσει, μέχρι που αναφωνεί «nein» ο Σόιμπλε και αλλάζει άρδην πορεία το σόι μπλε. Ανακοινώνουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες τη συμπαράστασή τους στις αποφάσεις Τσίπρα, υποστηρίζουν τους ηλικιωμένους της Ελλάδας και τρέχει ο Βενιζέλος να τους νουθετήσει που δεν είναι όσο πρέπει νεοφιλελεύθεροι… σοσιαλδημοκράτες.

Προσπαθούν ο Μοσκοβισί, ο Ολάντ, ακόμη και ο Σουλτς να πολιτικοποιήσουν όλη αυτή την αδιέξοδη κατάσταση του στείρου οικονομισμού απέναντι στην Ελλάδα, αλλά ο Κυριάκος, ο Βενιζέλος, κυρίως ο Θεοδωράκης από την άκρη στο ρυάκι του βγάζουν το τεφτέρι και μετράνε ελλείμματα και γέρους που δεν δικαιούνται επίδομα ανακούφισης ή που ενδεχομένως πρέπει και να πεθάνουν (δεν πεθαίνουν κιόλας, είχε πει ο πιο μπρουτάλ Λοβέρδος).

Δεν φτάνει αυτό, έχουν δημιουργήσει όλη την πολιτική επιχειρηματολογία που ΘΑ χρησιμοποιήσουν οι δανειστές για να απορρίψουν τις κυβερνητικές προτάσεις: «είναι μονομερής ενέργεια», «γιατί να πάρουν οι συνταξιούχοι;», «θα ανατρέψει την αξιολόγηση». Την οποία αξιολόγηση ωστόσο οι ίδιοι θέλουν να ανατρέψουν με εκλογές.

O Κυριάκος δήλωσε ότι το επίδομα στους συνταξιούχους είναι μονομερής ενέργεια και ένα πλατύ χαμόγελο έσκασε στα χείλη του Ντάισελμπλουμ. Δεν πρόκειται για θεσμικές απρέπειες που διαπράττονται έστω με την αγωνία της εξουσίας, αλλά για χτύπημα των ανθρώπων αυτής της χώρας. Πιθανόν σε μια μητσοτακική θεώρηση του νεοφιλελευθερισμού εκτός από απολύσεις να έχουμε και ευθανασία. Αλλά νομίζω ότι οι δανειστές και ο Σόιμπλε δεν είναι τόσο σκληροί όσο το σόι μπλε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter