Σόιμπλε: Δηλώνει γοητευμένος από τον Μακρόν

Σόιμπλε: Δηλώνει γοητευμένος από τον Μακρόν

Ρητά και κατηγορηματικά τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας για τη γαλλική προεδρία, του Φρανσουά Φιγιόν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, στη διάρκεια συνέντευξής του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Spiegel, το βράδυ της Τρίτης. 

«Πιθανόν να ψήφιζα Μακρόν. Ασκεί μια πολύ μεγάλη γοητεία» είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας χωρίς δεύτερη σκέψη, τον υποψήφιο του αδελφού γαλλικού ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κράτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Die Welt», Ντενίζ Γιουτζέλ, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός χαρακτήρισε «ένα μικρό βήμα» την άδεια, η οποία δόθηκε σε γερμανό διπλωμάτη να τον επισκεφτεί στη φυλακή. Πάντως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και «θα κάνουμε τα πάντα» (για την αποφυλάκισή του), συμπλήρωσε.

Ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η διαφορά στο τουρκικό δημοψήφισμα θα είναι μικρή και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο κ. Ερντογάν θέλει να μετατρέψει τη χώρα του σε δικτατορία. «Αυτό προκύπτει από το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του Συντάγματος και με ανησυχεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter