Σόιμπλε: Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει

Σόιμπλε: Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει

Αδιάλλακτος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους.

Ο ίδιος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit: «Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ESM ρωτήθηκαν αν η απόφαση της κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της και η αρχική απάντηση ήταν “όχι”» 

Σήμερα το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα παρουσιαστεί η αξιολόγηση των θεσμών για τις πρόσφατες εξαγγελίες της Αθήνας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ESM προχώρησε στο «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επικαλούμενος τις ενστάσεις ορισμένων κρατών – μελών.

Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ, το Σάββατο εξέφρασε την άποψη ότι οι παροχές Τσίπρα δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη «Die Zeit», αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τονίζοντας ότι «η αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter