Σοκ και δέος: Τι πρόσφερε ο Κυριάκος στον Σόιμπλε, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville και το HOT DOC

Σοκ και δέος: Τι πρόσφερε ο Κυριάκος στον Σόιμπλε, στο Documento που κυκλοφορεί  – Μαζί το Docville και το HOT DOC

Αποκάλυψη: Το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το υπερμνημόνιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Συνέντευξη Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Μίζες και κλεμμένα θα επιστρέφονται με fast track νόμο. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει για την πάταξη της διαφθοράς, τα θαλασσοδάνεια, τους τραπεζίτες, αλλά και για τη σχέση του με Καραμανλή και Τσίπρα.

Κομπίνα εκατομμυρίων με τις βίζες στην Τουρκία από Έλληνες διπλωμάτες. Χορηγούσαν βίζες με ψευδή έντυπα. Το μέγεθος της κομπίνας ξεπερνά τα 24 εκατ. ευρώ.

Γιάννα Αγγελοπούλου εναντίον Λάτση. Δικαστική μάχη γιγάντων για 53 εκατ. ευρώ και το αυθαίρετο κτήριο του νόμου Βενιζέλου στο Μαρούσι.

Αξιολόγηση: Μέτρα και αντίμετρα στην προκρούστεια κλίνη. Αρχίζει η κρίσιμη διαπραγμάτευση μετά την πολιτική συμφωνία

Πρόσωπο: Τόλης Παπαγεωργίου. Ο «τρομοκράτης» της Χαλκιδικής. Ο πάλαι ποτέ πλούσιος, δεξιός μπον βιβέρ που έγινε ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού.

Co-Media Dell’ Arte: Νίκος Μαστοράκης, το «βαμπίρ της Χούντας» ξαναχτυπά.

ΔΝΤ: Το ιερατείο των αρπακτικών, στο HOTDOC που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το Documento

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα 73 χρόνια της αμαρτωλής παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης από το ΔΝΤ που οδήγησαν στην ευημερία των αριθμών και τη δυστυχία των ανθρώπων.

Πώς στήθηκε ο οργανισμός – κόλαση με πρόσχημα τη σωτηρία του κόσμου. Η στήριξη των δικτατοριών στη Λατινική Αμερική, ο στραγγαλισμός των χωρών της ΝΑ Ασίας και η επιβολή ακραίων προγραμμάτων στις χώρες της Αφρικής που ενίσχυσαν τους εμφύλιους πολέμους και τη φτώχεια.

Η επέλαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και τα μέτρα – μνημείο αποτυχίας για τη δήθεν διάσωση της χώρας. Η επικίνδυνη εμμονή του ιερατείου στη δημοσιονομική πειθαρχία, το λιγότερο κράτος, την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων υποδομών και την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ακόμα, οι Έλληνες ιεροκήρυκες του νεοφιλελευθερισμού που υπηρέτησαν το Ταμείο.

Όσκαρ 2017: Tα φαβορί και τα αουτσάιντερ, στο Docville

89α βραβεία Όσκαρ: Οδηγός επιβίωσης για να εστιάσετε την προσοχή σας σε όσες κατηγορίες έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον (μαζί με περιθώρια έκπληξης) και ίσως μερικά διαφαινόμενα ρεκόρ, ώστε να μη χαθείτε στη διάρκεια της τελετής σε ανώδυνα στιγμιότυπα ή βαρετές ομιλίες για μπαμπάδες, μαμάδες και έρωτες που δεν ξέρεις πως θα τους βρει η επόμενη μέρα.

Νίκος Κούνδουρος: Ο τελευταίος της δρακογενιάς. Πρότυπο αγωνιζόμενου καλλιτέχνη και ανυπότακτου πνεύματος, ο δημιουργός του «Δράκου» είχε κατηγορηθεί από τις εφημερίδες της εποχής «Εστία» και «Αυγή» για το ανθελληνικό παραλήρημα του φιλμ, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Μισό αιώνα μετά ο «Δράκος» θεωρείται μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Πατρινό καρναβάλι για πάντα: Ποιος μπορεί να σκεφτεί την Πάτρα χωρίς το καρναβάλι της, που κρατά από την εποχή της σταφίδας; Η ιστορία του Καρναβαλιού της Πάτρας μέχρι και τη δεκαετία του 1990.

«No direction home»: η συγκλονιστική ιστορία ενός μικρού Αφγανού πρόσφυγα που έφτασε με τα πόδια στην Τουρκία και από εκεί πέρασε με θαλασσοπνίχτη στη Μυτιλήνη. Μια έκδοση γροθιά στο στομάχι από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Η Πατρίσια Απέργη, η χορογράφος των «Αεριτών», μιλάει στο Docville, λίγο ημέρες πριν την παράσταση «Cementary» (ευφάνταστος συνδυασμός των αγγλικών λέξεων τσιμέντο και νεκροταφείο) στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (1-3 Μαρτίου).

Η Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν σκηνοθετεί την υπαρξιακή τραγωδία του Αλμπέρ Καμύ «Καλιγούλας» και μαζί με την καίρια, καθαρή ανάγνωση ενός υπερβολικά δύσβατου έργου προσφέρει την ευκαιρία στον Γιάννη Στάνκογλου να φτιάξει την καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter