Σοκάρει: 21χρονη Ιταλίδα όταν άγχεται αντί ιδρώτα βγάζει αίμα (Video)

Σοκάρει: 21χρονη Ιταλίδα όταν άγχεται αντί ιδρώτα βγάζει αίμα (Video)

Οι γιατροί που την παρακολουθούν βρίσκονται σε σχετική αμηχανία. Δεν ξέρουν πώς μπορούν να την βοηθήσουν. Η 21χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο, αφότου πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια που ζει με αυτό το πρόβλημα. 

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Καναδική Ιατρική Ένωση, η κοπέλα βγάζει αίμα αντί για ιδρώτα χωρίς κανένα σημάδι από πληγές στο δέρμα.

Τι λένε οι γιατροί

Μετά από μια σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διέγνωσαν την 21χρονη με αιματοΐδρωση. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια πάθηση κατάσταση, όπου ο ασθενής αντί για ιδρώτα βγάζει αίμα.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την αιμορραγία της γυναίκας. Η 21χρονη μπορεί να αρχίσει να ιδρώνει αίμα ενώ απλά κοιμάται, ή φυσικά όταν ασκείται σωματικά.

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι η αιμορραγία της εντείνεται όταν νιώθει αυξημένο στρες

https://www.youtube.com/watch?v=DrjbfpX6X1M

Κοινωνική απόσυρση και κατάθλιψη

Αν και δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, οι γιατροί λένε ότι η γυναίκα έχει απομονωθεί από την κοινωνία, επειδή νιώθει πολύ άσχημα γι’ αυτό που της συμβαίνει.

“Η ασθενής μας είχε απομονωθεί κοινωνικά από αμηχανία λόγω της αιμορραγίας και έχει συμπτώματα συμβατά με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και διαταραχή πανικού”, ανέφερε η έκθεση.

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν την αιτία της μυστηριώδους κατάστασης. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία προκαλεί την ροή των κυττάρων αίματος μέσω των αγωγών των ιδρωτοποιών αδένων.

Η σπάνια ασθένεια επηρεάζει μόνο ένα στα 10 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Τι είναι η αιματοΐδρωση

Είναι μια σπάνια κατάσταση στην οποία ένα άτομο μπορεί να ιδρώνει αίμα. Κατά την έξαρση αιματοΐδρωσης, τα τριχοειδή αγγεία, που τροφοδοτούν τους ιδρωτοποιούς αδένες στα θυλάκια των τριχών, προκαλούν τοπική αιμορραγία, συνήθως κατά τη διάρκεια ακραίων σωματικών, ή συναισθηματικών πιέσεων.

Πηγή: iatropedia

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter