Σοκάρει η απρόσμενη απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σε ηλικία μόλις 52 ετών – To ιατρικό ανακοινωθέν

Σοκάρει η απρόσμενη απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σε ηλικία μόλις 52 ετών – To ιατρικό ανακοινωθέν

Έφυγε απρόσμενα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος Στέλιος προσβλήθηκε από γρίπη και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε θάλαμο εντατικής θεραπείας. Ωστόσο σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκής εξέπνευσε, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του. Να σημειωθεί ότι ο αποθανών δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ ασχολείτο ιδιαίτερα με τον αθλητισμό.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της συγχώνευσης με τον Μαρινόπουλο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και είναι πλέον η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τους περισσότερους εργαζόμενους.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν του θεραπευτηρίου Υγεία:

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Δήλωση Κ. Μητσοτάκη:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.

Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τη Μεγάλη Τετάρτη, η εξόδιος ακολουθία 

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη – ο οποίος έφυγε αιφνιδίως σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 52 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Πηγή φωτο: Panayiotis Tzamaros/FOSPHOTOS

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter