Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο του Κασόγκι: Τον τεμάχισαν ζωντανό ενώ άκουγαν μουσική

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο του Κασόγκι: Τον τεμάχισαν ζωντανό ενώ άκουγαν μουσική

Νέες λεπτομέρειες για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη έρχονται στη δημοσιότητα δύο εβδομάδες μετά το θάνατό του προκαλώντας ανατριχίλα.

Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο CNN, υποστήριξε πως έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύωρης έρευνας που έκαναν οι τουρκικές αρχές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αφού δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, στη συνέχεια τον τεμάχισαν.

Την ίδια ώρα, τουρκική πηγή περιέγραψε στο Middle East Eye τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Τζαμάλ Κασόγκι λέγοντας πως χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά για να πεθάνει ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος. Μάλιστα, υποστηρίζει πως έχει ακούσει όλη την ηχογράφηση των τελευταίων στιγμών στη ζωή του γνωστού δημοσιογράφου.

Από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη οι Σαουδάραβες πράκτορες έσυραν τον Κασόγκι σε διπλανό δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω σε ένα τραπέζι που υπάρχει εκεί.

«Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν» είπε η τουρκική πηγή στο Middle East Eye λέγοντας πως ακούγονταν τα ουρλιαχτά έως τους κάτω ορόφους. Σταμάτησαν μόνο όταν του έκαναν ένεση που περιείχε μια άγνωστη ουσία.

Στο δημοσίευμα κατονομάζεται ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, ως ένας από τους 15 πράκτορες που είχαν φτάσει, με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι. Είχαν μια αποστολή: να τον σκοτώσουν.

Όπως αναφέρει το Middle East Eye, ο Τουμπάιγκι ήταν εκείνος που έκοψε το νήμα της ζωής του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Άρχισε να τεμαχίζει το σώμα του άτυχου 59χρονου ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Μια ακόμη λεπτομέρεια που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο Τουμπάιγκι έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική καθώς τεμάχιζε τον Κασόγκι. Συμβούλευσε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων να κάνουν το ίδιο. «Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο» ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Σήμερα, με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι αναμένεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να έχουν συνομιλίες στην Άγκυρα με τον επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, τον Μάικ Πομπέο, πρωτίστως για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter