Σουηδία: Στόχος νεοναζιστών Ελληνίδα δημοσιογράφος

Σουηδία: Στόχος νεοναζιστών Ελληνίδα δημοσιογράφος

Σουηδοί νεοναζί σε διαδήλωση του Σαββάτου κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία της Ελληνίδας δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Πασχαλίδου, ζητώντας την απέλασή της.

Αυτό βέβαια που ενοχλεί τους ακροδεξιούς της Σοηδίας είναι πως η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου δραστηριοποιείται στη Σουηδία υπέρ των μεταναστών, αλλά και άλλων μειονοτήτων.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου δηλώνει πως δεν θα κάνει πίσω και ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με το πλακάτ και το εξής κείμενο (σε ελεύθερη μετάφραση).

Γράφει: «Ναζιστές διαδηλώνουν στο Γκέτενμποργκ. Σε μία από τις πιο σύγχρονες και ευημερούσες δημοκρατίες του κόσμου. Χρησιμοποιούν τη φωτογραφία μου. Απειλούν μια μοναχική γυναίκα ύψους 1.60, μια freelance δημοσιογράφο χωρίς σωματοφύλακες και στήριξη από εργοδότες. Πόσο αξιοθρήνητοι. Ευχαριστώ τον γενναίο κόσμο που αντιδρά. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ. Δεν θα σιωπήσουμε ποτέ. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό στον ναζισμό και τον ρατσισμό»

https://www.instagram.com/p/BZqm1lRj4Rd/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155986076545934&set=a.10150105472215934.312043.700105933&type=3&theater

Judar och antirasister, demokrater o yttrandefrihetsvärnare uthängda när NMR samlades i Göteborg igår. Skrämmande…

Posted by Cecilia Udden on Sonntag, 1. Oktober 2017

Πριν λίγους μήνες, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είχε μιλήσει στην ιστοσελίδα του fun club της eurovision infegreece.gr για την κίνηση κατά του ρατσισμού που συμμετέχει.

«Έχω γράψει και στο βιβλίο μου «Σε ξένες γειτονιές» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, αλλά και έχω μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις για τα βιώματα μου μεγαλώνοντας στο πιο φτωχό προάστιο της Σουηδίας, ως μεταναστόπουλο και Ελληνίδα στην ξενιτιά. Μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες με πολλούς άλλους από ομάδες που επίσης προσβάλλονται και αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Είτε ανήκουν στην LGTBQ κοινότητα είτε ανάπηροι, είτε ανήκουν σε άλλες μειονότητες. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ρατσιστικά χτυπήματα στα κοινωνικά δίκτυα. Απειλές, άπειρα ψέμματα, άσχημες συμπεριφορές και ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς συμβαίνουν, συμβαίνουν και σε μένα, αλλά και σε άλλους πολλούς….»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter