Σουλτς: Δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες

Σουλτς: Δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες

«Δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό», δήλωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα που ήθελε τους αρχηγούς των τριών κομμάτων (CDU/CSU, SPD) να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για συνομιλίες. 

«Είναι απλούστατα λάθος», είπε για το δημοσίευμα και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλές επιλογές». Δήλωσε δε ότι τις αποφάσεις θα λάβει το προεδρείο του κόμματος την Δευτέρα και ότι οι επιλογές θα συζητηθούν και στο Συνέδριο του SPD, 7-9 Δεκεμβρίου.

Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα: 

Οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ (CDU/CSU) και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φραν-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να αρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες με στόχο τον σχηματισμό ενός ακόμη μεγάλου συνασπισμού, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild και τις δηλώσεις στελέχους της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU).

Η Άνγκελα Μέρκελ της CDU, ο Χορστ Ζέεχοφερ της CSU και ο Μάρτιν Σουλτς του SPD συζήτησαν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο από την πολιτική κρίση – τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, κυβέρνησης μειοψηφίας και τη διενέργεια νέων εκλογών. Αλλά, τελικά συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter