Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Σουλτς: Κατανοώ τους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν τα μέτρα

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup του Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Κατανοώ τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε τα μέτρα κοινωνικών παροχών, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση αναβολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο Μ. Σουλτς ανέφερε ότι αν εξετάσει κανείς αντικειμενικά τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού δεν λαμβάνονται υπόψη ορισμένες παράμετροι, ωστόσο τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προστατέψει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Μ. Σουλτς ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει μια «δυναμική αξιολόγηση» των μέτρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup του Ιανουαρίου θα έχει βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. «Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος ως τις 26 Ιανουαρίου για ένα λογικό συμβιβασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μετά τη συνάντησή μου με τον Αλέξη Τσίπρα κατανοώ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει εποικοδομητικά τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις με το Eurogroup", ανέφερε. Επισήμανε δε ότι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2017 και 2018 διατηρηθούν στα επίπεδα του 1,7% -2,5% θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.