Σουλτς: Μπορώ να νικήσω, στο 46% οι αναποφάσιστοι

Σουλτς: Μπορώ να νικήσω, στο 46% οι αναποφάσιστοι

«Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46%. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές», είπε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βγει νικητής από την εκλογική αναμέτρηση στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς επέρριψε λάθη για τη διαχείριση στην έξαρση του προσφυγικού τον Σεπτέμβριο του 2015. «Το λάθος της κ. Μέρκελ ήταν ότι δεν βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά ότι τους ενημέρωσε εκ των υστέρων (σσ. για το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων σε πρόσφυγες). Έτσι, χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία λένε σήμερα πως τότε κανείς δεν μας ρώτησε, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά γερμανικό».

Σε ερώτημα πώς θα διαχειρίζονταν ο ίδιος το προσφυγικό το 2015, ο Μάρτιν Σουλτς είπε στην Bild: «Θα έλεγα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είτε θα γίνει δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες-μέλη, είτε η Γερμανία θα θέσει εν αμφιβόλω τον προϋπολογισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.

Πηγή: Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter