Σπανούλης: «Ο σεβασμός δεν αγοράζεται, κερδίζεται»

Σπανούλης: «Ο σεβασμός δεν αγοράζεται, κερδίζεται»

Για τον σεβασμό που εμπνέει στους αντιπάλους με τα κατορθώματά του στη Euroleague από το 2009 και μετά, μίλησε στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου του φάιναλ-φορ ο Βασίλης Σπανούλης.

«Είναι κάτι που δεν αγοράζεται, αλλά κερδίζεται με τη σκληρή δουλειά, είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, καθισμένος δίπλα στον άλλοτε προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι δυο τους δεν αντάλλαξαν ούτε μία κουβέντα.

Μετά την πολύκροτη απόκτηση του Σπανούλη των «ερυθρόλευκων» από τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες μετρούν 4 φάιναλ-φορ και 2 τίτλους μέσα σε μία εξαετία, αρχής γενομένης από το τρόπαιο που κατέκτησαν το 2012 στο ίδιο Σινάν Ερντέμ, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο (18.30) την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

«Καταλαβαίνω την ανάγκη σας να δημιουργήσετε θέμα για τα ψυχολογικά επακόλουθα των αγώνων ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακού, αλλά κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Άλλωστε, εμείς ήρθαμε εδώ ως πρωταθλητές Ευρώπης», τόνισε ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος οδήγησε πέρυσι τους Ρώσους στον πρώτο τους τίτλο μετά από 10 χρόνια αναμονής.

Ωστόσο, το επιμέρους σκορ στους αγώνες Ολυμπιακού-ΤΣΣΚΑ την τελευταία εξαετία είναι 3-0 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας: τελικός 2012, ημιτελικός 2013, ημιτελικός 2015. «Η ομάδα μας απέδειξε ότι ξέρει πώς να αντιδρά όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο», υπερηφανεύτηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Ομπράντοβιτς αποκάλυψε ότι έχει άλλα 3 χρόνια συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε και αστειεύτηκε με την ιδιόμορφη τοπογραφία της Κωνσταντινούπολης. «Χρειαστήκαμε τσάρτερ για να έρθουμε, αφού ξεκινήσαμε από άλλη ήπειρο! Μετά από τέτοιο ταξίδι, είπα στους παίκτες μου να ξεκουραστούν όσο θέλουν».

Η Φενέρ κατοικοεδρεύει στην ανατολική ακτή του Βοσπόρου, ενώ το γήπεδο Σινάν Ερντέμ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες και το παλάτι Σιραγάν, όπου έγινε η συνέντευξη Τύπου, βρίσκονται στη δυτική.

«Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στο φάιναλ-φορ απέδειξαν ότι έχουν την ποιότητα και την αντοχή να μείνουν στην κορυφή ως το τέλος», είπε ο προπονητής της Ρεάλ Πάμπλο Λάσο. Ο ημιτελικός ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Φενέρ θα ξεκινήσει στις 21.30 της Παρασκευής.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου και ο εκπρόσωπος του χορηγού, Turkish Airlines, υπογράμμισαν ότι το νέο σύστημα διεξαγωγής είναι απόλυτα επιτυχημένο (και «ήρθε για να μείνει»), ενώ η προσέλευση των φιλάθλων αυξήθηκε κατά 15% και έφτασε τους 8.250 σε κάθε ματς, η δε μέση τηλεθέαση πολλαπλασιάστηκε κατά 22%.

Ο Ολυμπιακός υπολογίζει ότι θα έχει στο πλευρό του περίπου 1.700 φιλάθλους. Σχεδόν όλοι αναμένονται στην Κωνσταντινούπολη το πρωινό της Παρασκευής, ενώ πολλοί θα μετακινηθούν με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter