Σπίρτζης: Το έγκλημα ολόκληρων δεκαετιών δεν θα συνεχιστεί

Σπίρτζης: Το έγκλημα ολόκληρων δεκαετιών δεν θα συνεχιστεί

«Το έγκλημα δεκαετιών ολόκληρων – διότι περί εγκλήματος πρόκειται- δεν θα συνεχιστεί» διαμηνύει, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας ότι «… ήρθε η ώρα να τροποποιήσουμε τους οικισμούς μας, για να είναι ασφαλείς. Για να έχουν επαρκείς οδούς διαφυγής, καθαρισμένα ρέματα, πολεοδομικό σχεδιασμό. Για να πέσουν οι μάντρες που εμπόδισαν και εμποδίζουν παράνομα την πρόσβαση στην παραλία. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας που χάθηκαν».

«Γίνεται μια πρωτοφανής επιχείρηση από όλους για να υλοποιηθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τους πληγέντες συμπολίτες μας και για να φέρουμε τις περιοχές αυτές, σε καλύτερη κατάσταση υποδομών, από αυτήν που υπήρχε πριν την καταστροφή», σημειώνει επίσης ο υπουργός Υποδομών στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

Κάνει επίσης λόγο για παθογένειες χρόνων στο πολεοδομικό χάος και στην αυθαίρετη δόμηση, για στρεβλή πολιτική γης που έχει ακολουθηθεί. Μιλά επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επόμενη μέρα στο Μάτι, τους ελέγχους αυτοψίας που ολοκληρώθηκαν από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών, τους πολεοδομικούς ελέγχους που έχουν ξεκινήσει, την ανάληψη από την κυβέρνηση της πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία.

Αναφορικά με το «τις πταίει», ο Χρήστος Σπίρτζης λέει χαρακτηριστικά, «αν οι φωνές ανήκουν σε συμπολίτες μας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σκύβω ταπεινά το κεφάλι αναμένοντας τα πορίσματα των υπεύθυνων δικαστικών αρχών», τους οποίους όμως συμπολίτες μας διαχωρίζει πλήρως από τη στάση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter