Στ. Θεοδωράκης: “Eχετε επίγνωση ή αυτοσχεδιάζετε;”

Στ. Θεοδωράκης: “Eχετε επίγνωση ή αυτοσχεδιάζετε;”

Κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους Ευρωπαίους εταίρους, για την στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα, άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια.

Απέναντι σε όσους από την Ευρώπη «κουνούν το δάκτυλο» προς την χώρα μας, ο κ. Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα, πως η ελληνική κοινωνία πληρώνει τα δικά της λάθη, αλλά αυτό «δεν μειώνει τις ευθύνες του Σόιμπλε και όλων των άλλων, που επιμένουν σε αδιέξοδους δρόμους και πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα κουραστούν και θα εγκαταλείψουν το ευρώ». Ταυτοχρόνως, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τους συνταξιούχους για να «ενώσει» την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αλλά και για να συγκρουστεί με την Ευρώπη. Αμφισβητώντας δε εντόνως τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, ο κ. Θεοδωράκης είπε, πως «εμείς δεν θα γίνουμε κομπάρσοι στα νέα σχέδιά σας».

Ανακοινώνοντας και αιτιολογώντας ο ίδιος την επιλογή του Ποταμιού, να απέχει από την ψηφοφορία της Βουλής, έθεσε προς την κυβερνητική πτέρυγα το ερώτημα: «Τι προσπαθείτε να στήσετε αυτές τις ημέρες, έχετε επίγνωση ή αυτοσχεδιάζετε;». Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση, ότι δεν συζήτησε, στην συζήτηση του προϋπολογισμού, εάν υπάρχουν πλεονάσματα και για το που θα μπορούσαν αυτά να κατευθυνθούν και διερωτήθηκε γιατί έγινε αυτό. «Η εθνική συνεννόηση είναι μονόδρομος? αλλά η συνεννόηση δεν μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στιγμής, ούτε γίνεται επίκλησή της κατόπιν εορτής», είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε επίσης, ότι κι ίδιοι οι συνταξιούχοι «που φώναζαν πριν λίγο έξω στους δρόμους», ξέρουν ότι αυτό το επίδομα είναι ένας αντιπερισπασμός για τα μέτρα και τους φόρους που έρχονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter