Στα 8,5 δις. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου

Στα 8,5 δις. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου

Η ΑΑΔΕ κάθε μήνα παίρνει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 400 εκατ. ευρώ

Απτόητη συνεχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς το κράτος αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο του 1 δις. ευρώ τον μήνα και για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου.

 «Αρπάζοντας» σχεδόν 400 εκατ. ευρώ τον μήνα με βάση τα στοιχεία Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, το συνολικό ύψος των κατασχέσεων ξεπερνάει τα 3,14 δις. ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέχρι τέλος του χρόνου θα φτάσει τα 5 δις. ευρώ. Την ίδια περίοδο οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων προς την εφορία έφτασαν τα 8,5 δις. ευρώ και το ύψος των ληξιπρόθεσμων ξεπερνάει το μισό ΑΕΠ της χώρας αγγίζοντας τα 98,2 δις. ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ 971.508 οφειλέτες έχουν βιώσει το μακρύ χέρι της ΑΑΔΕ από 1,97 δισ. ευρώ παλαιά χρέη και ακόμη 1,177 δις. ευρώ από τις φρέσκες οφειλές. Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τέλος Αυγούστου δείχνουν ακόμα ότι:

– Ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχουν 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε σχέση με τον Ιούλιο, ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 121.000 άτομο.

– Κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και σε άλλα εισοδήματα επιβλήθηκαν σε 971.508 οφειλέτες.

– Με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται 1.652.508 οφειλέτες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter