Στα φαρμακεία της Ιταλίας η θεραπευτική κάνναβη – Στα 15 ευρώ το γραμμάριο

Στα φαρμακεία της Ιταλίας η θεραπευτική κάνναβη – Στα 15 ευρώ το γραμμάριο

Η θεραπευτική κάνναβη φτάνει τις πρώτες ημέρες του νέου έτους στα ιταλικά φαρμακεία.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, η κάνναβη αυτή θα παράγεται από τις φαρμακευτικές και χημικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις με έδρα την Φλωρεντία και το τελικό κόστος για τους ασθενείς θα αγγίζει, όπως υπολογίζεται, τα 15,14 ευρώ το γραμμάριο.

Αρχικά θα παραχθούν περίπου 20 κιλά, αλλά σε ετήσια βάση η παραγωγή αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 κιλά. Όπως αναφέρει το ιταλικό υπουργείο Υγείας, η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έπειτα από σχετική ιατρική γνωμάτευση, κατά των σπασμών και των πόνων που προκαλούν ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρές παθήσεις του μυελού των αστών. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι μπορεί να έχει θετική επίδραση σε ό,τι αφορά τη μείωση της ναυτίας και σειράς προβλημάτων σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αγωγές για τον ιό ΗIV.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ιταλικού υπουργείου Υγείας, πρόκειται για μια «δεύτερη επιλογή» η οποία θα επιτρέπεται στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι παραδοσιακές και ευρέως διαδεδομένες θεραπείες δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το πρώτο φαρμακείο που θα πωλεί θεραπευτική κάνναβη, για όποιον διαθέτει ιατρική συνταγή, είναι εκείνο του Καμπεντέλο, κοντά στην πόλη Βιτσέντσα της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter