Στα «μανταλάκια» της Βουλής λίστα μεγαλοφοροφυγάδων

Στα «μανταλάκια» της Βουλής λίστα μεγαλοφοροφυγάδων

Ονόματα, στοιχεία και πίνακες με μεγαλοφοροφυγάδες και λαθρεμπόρους, θα κατατεθούν μαζί με τον προϋπολογισμό στη Βουλή, με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τι αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Πρόκειται για την έκθεση των Γενικών Διευθυντών Φορολογικής Διοίκησης και Τελωνείων, η οποία θα υποβάλλεται κάθε χρόνο μαζί με τον προϋπολογισμό και θα περιέχει στοιχεία της τελευταίας τριετίας. που θα κατατεθεί με τον προυπολογισμό στη Βουλή.

Στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

– Η έκθεση (της παρ. 3 του άρθρου 75 του ν. 4270/2014) των Γενικών Διευθυντών Φορολογικής Διοίκησης και Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, συντάσσεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους και περιλαμβάνει όλα τα πρόσφορα στοιχεία σχετικά με την πορεία των εσόδων, τις δραστηριότητες των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και τα αποτελέσματα του ελέγχου για την περιστολή της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου κατά τον χρόνο που πέρασε (το έτος πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού).

– Η έκθεση περιλαμβάνει και στατιστικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων, καθώς και στοιχεία σχετικά με την επιβολή προστίμων για παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και πίνακες παραβατών.

– Στα παραρτήματα της έκθεσης θα παρουσιάζονται πίνακες σχετικά με την πορεία των εσόδων κατά την προηγούμενη τριετία καθώς και αναλυτικοί πίνακες για το βεβαιωτικό και εισπρακτικό έργο των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ. ΜΕ.Π.) κατά την ίδια τριετία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter