Στα μαχαίρια η ΝΔ: Άδειασμα Κυρανάκη σε Ασημακοπούλου για την υπόθεση Πραουλάκη

Στα μαχαίρια η ΝΔ: Άδειασμα Κυρανάκη σε Ασημακοπούλου για την υπόθεση Πραουλάκη

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ με αφορμή την παρουσία του αντιπροέδρου της της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νίκου Παπαουλάκη σε συνάντηση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών. 

Η παρουσία του κ. Παπαουλάκη στη συγκεκριμένη συνάντηση χθες Τετάρτη προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία δια στόματος του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αλλά και μέσω κύκλων του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για ασυμβίβαστο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Παπαουλάκη αναφέροντας ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβιβάστου, αποκαλύπτοντας όμως ταυτόχρονα ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων είναι σύμβουλός της.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι ήρθε η αντίδραση της Πειραιώς μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου Κωνσταντίνου Κυρανάκη ο οποίος επεφύλασσε στην κ. Ασημακοπούλου μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κυρανάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε» και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ.

Η τοποθέτηση Κυρανάκη υποχρέωσε τελικά την Άννα Ασημακοπούλου σε αναδίπλωση. Η ίδια, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ όπου επιχείρησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου της ΝΔ ο Νίκος Παπαουλάκης. «Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη» υποστήριξε ακόμη η κ. Ασημακοπούλου.

Ο σάλος πάντως που προκλήθηκε από χθες με την παρουσία του Νίκου Παπαουλάκη στη συνάντηση των στελεχών της ΝΔ με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων υποχρέωσε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε έκτακτη συνεδρίαση καθώς όπως ανέφεραν και πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας». Είναι σαφές ως εκ τούτου ότι αν ο κ. Παπαουλάκης βρίσκεται ως σύμβουλος στο πλευρό της Άννας Ασημακοπούλου όπως εκείνη ισχυρίστηκε αρχικά, τότε τίθεται θέμα ασυμβιβάστου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter