Στα «χνάρια» των ληστών της Κηφισιάς η αστυνομία – Αυτό είναι το προφίλ των κακοποιών

Στα «χνάρια» των ληστών της Κηφισιάς η αστυνομία – Αυτό είναι το προφίλ των κακοποιών

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματά» εξακολουθεί να βρίσκεται ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος δέχτηκε πυρά στο σπίτι του στη Κηφισιά, την Μεγάλη Δευτέρα, από τους αδίστακτους ληστές.

Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των πιστολέρο, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών σπιτιών που δείχνει τις κινήσεις των ληστών.

Οι αστυνομία φαίνεται να δίνει βάση στον τρόπο προσέγγισης του σπιτιού από τους ληστές, το πώς μπήκαν, αλλά και με ποιον τρόπο διέφυγαν. Μάλιστα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, ότι οι ληστές παρόλο που μπήκαν από την κεντρική είσοδο που φυλάσσεται από λυκόσκυλο, εκείνο δεν αντέδρασε την παρουσία τους και πέρασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν ταυτίσει τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι ληστές με παρόμοιες υποθέσεις, γι αυτό και αναμένεται η αναπαράσταση της σκηνής, αλλά και η βαλλιστική έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο, ώστε να υπάρξουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Να τονιστεί ότι οι αστυνομικές Αρχές έχουν συλλέξει από το σημείο όπου οι αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν εξ’ επαφής τον επιχειρηματία, τρεις κάλυκες.

Την ίδια ωρα η ΕΛΑΣ δεν έχει πάρει ακόμη επίσημες καταθέσεις από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, τη σύζυγο, δηλαδή, του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Χαρά Ξυλά και τον 18χρονο γιο του.

Προς το παρόν, ψάχνουν πρόσφατες αποφυλακίσεις διαρρηκτών που δρούσαν στο παρελθόν στην περιοχή που να ταιριάζουν με το προφίλ του διδύμου ενώ μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, προσπαθούν να διαπιστώσουν το μέσο διαφυγής των δραστών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση κάνουν λόγο για δράστες οι οποίοι ήταν «ερασιτέχνες», γεγονός το οποίο τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι δύο αδίστακτοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στην οικία του 52χρονου, ενώ είχαν κάνει προηγουμένως κατόπτευση του χώρου και γνώριζαν, όπως φαίνεται, ότι το σπίτι δεν διέθετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμό ή κάμερες.

Οι κακοποιοί ήταν ιδιαίτερα βίαιοι από τη στιγμή που τους αντιλήφθηκε ο επιχειρηματίας. Όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του και αντέδρασε μόλις τους είδε, τον χτύπησαν με ένα βαρύ διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι, υπό το έντρομο βλέμμα της συζύγου του, η οποία σε κατάσταση σοκ έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά των δύο αδίστακτων κακοποιών. Αμέσως μετά, οι δράστες πυροβόλησαν πισώπλατα τον επιχειρηματία και τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ακόμη, ότι το ένα από τα παιδιά του επιχειρηματία, ο 18χρονος γιος του και η οικιακή βοηθός, που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της εισβολής των κακοποιών, κατέθεσαν ότι άκουσαν φωνές και στη συνέχεια πυροβολισμούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter