Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, στην οποία τον Δημήτρη Κουφοντίνα εκπροσώπησε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής, με το νέο επόπτη, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, Ιωάννη Χατζόγλου, ικανοποίησε το αίτημα του για την χορήγηση τακτικής άδειας εξόδου.

Και αυτή την φορά αποφασίστηκε να του χορηγηθεί διήμερη άδεια αν και κανονικά δικαούται πενθήμερη έξοδο, μετά από 16 χρόνια που είναι έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η απόφαση ελήφθη την ώρα που η κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν σε οριακό σημείο μετά από δύο εβδομάδες σκληρής απεργίας πείνας, καθώς αρνούνταν να του χορηγηθεί οποιοδήποτε σακχαρούχο σκεύασμα και πίνει μόνο νερό.

Το αίτημα για την χορήγηση της τρίτης τακτικής άδειας του είχε «παγώσει» μετά την αυτοεξαίρεση των δύο εισαγγελέων οι οποίοι είχαν ψηφίσει θετικά τις δύο προηγούμενες φορές και τιμωρήθηκαν γι’ αυτό με την άσκηση πειθαρχικής αγωγής σε βάρος τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Στον απεργό πείνας που τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας συμπαραστέκονται η σύζυγος του, Αγγελική Σωτηροπούλου, ο φοιτητής γιος τους, Έκτορας, αλλά και πολλοί αλληλέγγυοι.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πάρει την τρίτη του άδεια όταν εξέλθει από το νοσοκομείο που θα παραμείνει για νοσηλεία. Μάλιστα αυτή τη φορά θα πρέπει να δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μόνο μια φορά την ημέρα (μεταξύ 10 το πρωί και 2 το μεσημέρι θα πρέπει να εμφανιστεί) ενώ στις προηγούμενες άδειες έπρεπε να εμφανίζεται στο ΑΤ δυο φορές την ημέρα.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη

Από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημ. Κουφοντίνας δήλωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν.

Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη.

Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter