Σταμάτης Κραουνάκης: Duente, μια μουσική τελετουργία σε ποίηση Λόρκα

Σταμάτης Κραουνάκης: Duente, μια μουσική τελετουργία σε ποίηση Λόρκα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης πιάνει ένα νήμα που έσπασε όταν ο Μάνος Χατζηδάκις έφυγε από τη ζωή, γραπώνεται, αιωρείται, κλυδωνίζεται και τελικά βγαίνει νικητής από την αναμέτρηση: με την εποχή και τον ίδιο του τον εαυτό μας παραδίδει ένα αριστουργηματικό έργο, που θα μείνει ορόσημο στην ελληνική δικοσκογραφία. Lorca Duente.

Βιβλίο και CD με τραγούδια από την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης (πρώτη παράσταση Ιανουάριος 2018) με ποιήματα του Λόρκα για δύο φωνές, ένα τσέλο, ένα πιάνο και τον Σταμάτη Κραουνάκη να μας μυεί σε μια αισθητική τελετουργία που (μας) είχε λείψει για πολλά χρόνια.

Από την ώρα που απόκτησα το CD το έχω στο αυτοκίνητο και το έχω ακούσει πολλές φορές. Κάθε φορά που το ακούω τα λόγια, η μουσική και οι ερμηνείες δρουν τόσο έντονα που κάνουν το κεφάλι μου να αδειάζει από τα σκουπίδια της μέρας και να γεμίζει συναίσθημα.

«Αυτό το κάτι», αυτό που σε κάνει να «παίρνεις αμπάριζα» και να προχωράς. Αυτό το Duente.Σταμάτης Κραουνάκης, Duente

To βιβλίο με προσεγμένα κείμενα μας εισάγει σε έναν κόσμο ξένο και οικείο συγχρόνως και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του CD. Πρόκειται για μια εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση από τις Εκδόσεις Άπαρσις.Σταμάτης Κραουνάκης, Duente.

Το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης με τους Χρήστο Γεροντίδη και Κώστα Μπουγιώτη – συνοδοιπόρους του και στη θεατρική σκηνή – παρουσίασαν ζωντανά τα τραγούδια του CD και μετέτρεψαν τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, έξω από το Ζόναρς σε μια μυστικιστική φωλιά που κυριαρχούσε «αυτό το κάτι».Σταμάτης Κραουνάκης, Duente

Οι δύο καλλιτέχνες με τις φωνητικές δυνατόητες τους και τον μουσικό μπούσουλα του Κραουνάκη έβαλαν και τη δική τους σφραγίδα σε έναν – όπως ήδη ενθουσιωδώς είπα και παραπάνω – αριστουργηματικό δίσκο! Στο πιάνο ήταν ο Βασίλης Ντρουμπογιάννης και στο τσέλο ο Γιώργος Ταμιωλάκης.

Ο δίσκος του Σταμάτη Κρανουάκη «Lorca Duente» είμαι βέβαιος ότι θα γίνει σημείο αναφοράς. Μουσική, λόγια – ποιήματα του Lorka και συναίσθημα που χρειαζόματε! Θα είναι τυχερός όποιος τον γευτεί!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter