Σταματίνα Μαντέλη: Η μάρτυρας – κατηγορούμενη «κλειδί» στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που την πρόλαβε ο θάνατος (Video)

Σταματίνα Μαντέλη: Η μάρτυρας – κατηγορούμενη «κλειδί» στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που την πρόλαβε ο θάνατος (Video)

Η Σταματίνα Μαντέλη, διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν βασική μάρτυρας στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και κατηγορούμενη στη δίκη, δεν πρόλαβε όμως να καταθέσει γιατί απεβίωσε.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Κουτί της Πανδώρας και στον Κώστα Βαξεβάνη, περιέγραψε τι της είχαν ζητήσει υπουργοί της εποχής. Όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε, «το 2003 με πήρε ο τότε υπουργός κ. Δρύς και μου είπε ”κυριά Μαντέλη θα σας επισκεφθεί ο μονάχος Αρσένιος για ένα θέμα του”». Όπως αποκάλυπτε η Σταματίνα Μαντέλη, ο Αρσένιος πήγε πολλές φορές στην υπηρεσία της και τηλεφωνούσε μπροστά της σε υπουργούς προσφωνώντας τους με το μικρό τους όνομα.

Στην ίδια συνέντευξη, η Σταματίνα Μαντέλη ανέφερε ότι της είχαν τηλεφωνήσει από το γραφείο του Ευάγγελου Μπασιάκου και της είχαν ζητήσει να αναλάβει την υπόθεση του Βατοπεδίου προσωπικά, ότι το αρχείο θα είναι στα γραφείο της και κυρίως ότι θα πρέπει να διεκπεραιώνονται όλα τα θέματα της Μονής τάχιστα.

Το βασικότερο όλων είναι ότι η Σταματίνα Μαντέλη στη συνέντευξή της είχε καταγγείλει ότι «ενώ κατέθετα στην κα Σπυροπούλου για δεύτερη φορά, έστειλαν κλιμάκιο από το γραφείο του Κοντού (τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) και έψαξε τα πρωτόκολλα από το 2004, όλα μήπως βρει κανένα χαρτί, λες και θα καταλάβαινε. Και έψαχνε και τις ντουλάπες μου! Καταλαβαίνετε με ποιους είχα να κάνω…».

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter