Star: Δεν υπάρχει συγχώνευση με Alpha, ούτε απολύσεις, μόνο συστέγαση

Star: Δεν υπάρχει συγχώνευση με Alpha, ούτε απολύσεις, μόνο συστέγαση

Μεγαλώνει η ανησυχία στους εργαζόμενους του Star και του Alpha, για την υπό εξέλιξη συνεργασία των δύο τηλεοπτικών σταθμών, με τη συστέγασή τους στην Κάτω Κηφισιά στις εγκαταστάσεις της Star Investments και τη συγχώνευση των εταιρειών παραγωγής Plus Productions και Green Pixel.

Η διοίκηση του Star ενημέρωσε με mail τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας. Η ενημέρωση αυτή έχει ως εξής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

επειδή παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση με μεγάλο βαθμό φαντασίας σχετικά με την ενοικίαση χώρων του κτιρίου της Κηφισιάς από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Δεν συγχωνεύεται και ούτε πρόκειται να συγχωνευτεί ο τηλεοπτικός σταθμός Άλφα με τον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ. Αυτό άλλωστε δεν επιτρέπεται από την νομοθεσία.

2. Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εκ του λόγου ότι κάποιες Διευθύνσεις του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα θα εγκατασταθούν στο κτίριο της Κηφισιάς.

3. Η νομοθεσία προβλέπει ελάχιστες θέσεις εργασίας για κάθε σταθμό τις 400. Ο τηλεοπτικός σταθμός Σταρ απασχολεί σήμερα περίπου 400 άτομα και συνεπώς δεν υφίσταται θέμα μείωσης των υφισταμένων θέσεων εργασίας. Πέραν ότι δεν υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό δεν το επιτρέπει και η νομοθεσία.

Συνεπώς από την στιγμή που η εταιρία δηλώνει ότι, ούτε θα μειωθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας, ούτε θα απολυθεί προσωπικό, οποιαδήποτε συζήτηση ή δημιουργία ανασφάλειας στο προσωπικό είναι άνευ αντικειμένου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την τελευταία περίοδο οι θέσεις εργασίας στο Σταρ και στις εταιρίες που παράγουν περιεχόμενο για το Σταρ (όπως η Green Pixel) όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 150 άτομα με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Υποθέτουμε ότι κανένας δεν έχει αντίρρηση στην μείωση του κόστους λειτουργίας των εταιριών από την καλύτερη χρήση υποδομών (όπως ενοικίαση ελευθέρων χώρων και εξοπλισμού). Η μείωση του κόστους, χωρίς την μείωση θέσεων εργασίας, υποθέτουμε ότι θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων στην εταιρία, εργαζομένων, διοίκησης και μετόχων γιατί βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της και διασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Η εταιρία προσδοκά την συνεργασία με τους εργαζομένους για την βελτιστοποίηση της χρήσης των υφισταμένων πόρων με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητα της. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τηλεοπτικοί σταθμοί παραμένουν ζημιογόνοι και οι ζημιές καλύπτονται κάθε χρόνο από τους μετόχους.

Τα ανωτέρω έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του προσωπικού και από τους δύο σταθμούς.

Για τη Νέα Τηλεόραση Α.Ε.”

Πηγή: typologies.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter