Σταθάκης: Αν κλείσει η συμφωνία σύντομα έχουμε χρόνο να συμμετάσχουμε στην ποσοτική χαλρωση

Σταθάκης: Αν κλείσει η συμφωνία σύντομα έχουμε χρόνο να συμμετάσχουμε στην ποσοτική χαλρωση

Αν προχωρήσουν όλα πολύ γρήγορα και κλείσει η συμφωνία σε πολύ σύντομο διάστημα, θα υπάρχει χρόνος να συμμετάσχουμε στην ποσοτική χαλάρωση που αποτελεί στρατηγικό μας στόχο, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα φθάσουμε σε σημείο συμφωνίας ενώ τόνισε ότι “πίεση για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ δεν υπάρχει τώρα στην ατζέντα μας”.

Η διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά αφορά τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ και επικεντρώνονται στον όγκο της δημοπρατούμενης ενέργειας. Ο υπουργός τόνισε ότι η αγορά λειτούργησε θετικά στην πρόσφατη προκήρυξη ΝΟΜΕ, συνέστησε να μην υπάρχει βιασύνη και τόνισε ότι ήδη η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει χρονικά σημεία ελέγχου της επίτευξης των στόχων απομείωσης του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στη λιανική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter