Σταθάκης: Απολύτως βιώσιμη η ΔΕΗ

Σταθάκης: Απολύτως βιώσιμη η ΔΕΗ

Στην αντεπίθεση περνά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, που υπερασπίζεται τη ΔΕΗ και τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική της χώρας, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Ο κ. Σταθάκης επικαλείται συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, εξηγεί ότι οι προσαρμογές στις λογιστικές καταστάσεις ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της εταιρίας, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για “λογιστικές αλχημείες” και λαθροχειρίες στην ανάγνωση των δεδομένων. Επισημαίνει ότι έχει περιοριστεί ο δανεισμός και διαβεβαιώνει πως “η ΔΕΗ είναι απόλυτα βιώσιμη”. Αποκαλύπτει ακόμα ότι την Τρίτη οι Βρυξέλλες ενέκριναν την παράταση ενός μηνός για τις λιγνιτικές μονάδες και διαβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός προχωρά με βάση του χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Σταθάκης κατηγορεί την αντιπολίτευση για “λαθροχειρίες στην ανάγνωση των οικονομικών δεδομένων. Το βασικό μέγεθος για την εκτίμηση της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης είναι ο δείκτης EBITDA. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον θετικό EBITDA των 284,4 εκατ. ευρώ σε αρνητικό, προκειμένου να εμφανίσουν ως προβληματικό ένα μέγεθος που καταγράφει την απλή πραγματικότητα ότι η ΔΕΗ εισπράττει περισσότερα από όσα δαπανά για να λειτουργεί”.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνει, επίσης, ότι ο ενεργειακός τομέας δεν έχει σήμερα καμιά σχέση με όσα ίσχυαν το 2014 και προσθέτει: «Αξιοποιώντας ένα επίπεδο επενδύσεων ρεκόρ, μετατρέπουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο και υλοποιούμε τη μετάβαση στη νέα εποχή των ψηφιακών δικτύων και της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter