Σταθάκης: Δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την Eldorado για να σταματήσει η επένδυση

Σταθάκης: Δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την Eldorado για να σταματήσει η επένδυση

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, με βάση τα δικά της δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την εταιρεία ώστε να σταματήσει την επένδυση» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «υπάρχει ένα στοιχείο πυροτεχνήματος από την συγκεκριμένη εταιρεία».

Ο υπουργός εξήγησε ότι «πριν ένα μήνα σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εταιρείας είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν τρία στάδια. Πρώτον, να ολοκληρωθεί άμεσα η προσφυγή στη διαιτησία. Δεύτερον, η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας (όπου και ο βασικός όγκος της επένδυσης της συγκεκριμένης εταιρείας) να είναι πλήρης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – και τρίτον, η αδειοδότηση της περιοχής των Σκουριών που είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, να ενταχθεί και αυτή στη διαιτησία». Ο κ. Σταθάκης δήλωσε επίσης, ότι η διαιτησία είναι επιβεβλημένη για την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου, καθώς οφείλει η Eldorado να φτιάξει εργοστάσιο μετάλλου στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει όφελος και για την ελληνική οικονομία.

Επίσης, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προχωρά απολύτως θεσμικά, σεβόμενη απολύτως την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Τέλος, ερωτηθείς για τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι πρέπει να απευθυνθούν στην εταιρεία, καθώς «αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλοθι από την πλευρά της κυβέρνησης για να προχωρήσει σε απολύσεις» επαναλαμβάνοντας ότι η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 100% και απομένουν τα ζητήματα για τα οποία θα αποφανθεί η διαιτησία.

Ο κ. Σταθάκης είπε ακόμα ότι «είναι αδιανόητο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μία εταιρεία και ο πρόεδρός της να επιτίθενται στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter