Σταθάκης: Έως το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο για τη ΔΕΗ

Σταθάκης: Έως το τέλος της εβδομάδας το σχέδιο για τη ΔΕΗ

“Επιδιώκουμε η παραχώρηση να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες. Το αντίθετο – θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις, και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες”.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απόψε, μετά την συνάντηση που είχε με φορείς της Μεγαλόπολης και εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ για το ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων και για “το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε έως το τέλος της εβδομάδας”, ενώ επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

“Είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές, επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις”, ανέφερε ακόμη ο υπουργός, ο οποίος προτίθεται να επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, για να συσκεφθεί με τους τοπικούς φορείς.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννακούρας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Διονύσης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μαρκολιάς, το στέλεχος της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος, καθώς και αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter