Σταθάκης: Η πρόταση για τους συμβασιούχους ήταν η καλύτερη δυνατή λύση

Σταθάκης: Η πρόταση για τους συμβασιούχους ήταν η καλύτερη δυνατή λύση

Για το  ζήτημα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η λύση της κυβέρνησης, με μονιμοποίηση μέσω ΑΣΕΠ και κριτήρια μοριοδότησης, ήταν η καλύτερη δυνατή η λύση.

«Είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν παρατάσεις συμβάσεων πλέον περά από τα προβλεπόμενα από το νόμο και η λύση υπάρχει μέσω αντιστοιχών διαγωνισμών».

Η κυβέρνηση, συνέχισε, ζητά λύση που εξαντλεί τα κριτήρια της νομιμότητας και δίνει διέξοδο σύννομης νομιμοποίησης.

Πάντως για το θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής από ιδιώτες ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν τάχθηκε κατά της πρακτικής αυτής, αφήνοντας στους δημάρχους την ευχέρεια να αποφασίσουν. «Οι δήμοι έχουν όλα τα συστήματα, έχουν ευχέρεια να κάνουν δικές τους επιλογές και οι δήμαρχοι κρίνονται με βάση τις επιλογές τους» τόνισε.

Για τη φορολογία

Κάθε φορολογικό μέτρο έχει ισχυρά στοιχειά φορολογικής δικαιοσύνης» επέμεινε για την κυβερνητική πολιτική ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την κριτική που ασκείται για υπερφορολόγηση των πολιτών.

Ο Γιώργος Σταθάκης άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας με την ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα πέτυχε αξιοθαύμαστη δημοσιονομική σταθεροποίηση με μηδενική ύφεση το 2015, οριακή βελτίωση το 2016 και αισθητή βελτίωση το 2017.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter