ΣτΕ: «Πράσινο φως» για τον κινητό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για τον κινητό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Απορρίφθηκαν ως αβάσιμες από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις δύο εταιρειών που ζητούσαν να μην υλοποιηθεί το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα Δυτικής Αττικής, σε έκταση 18 στρεμμάτων, στον οποίο θα γίνεται η διαχείριση 140 τόνων αποβλήτων ημερησίως.

Η άδεια προσωρινής λειτουργίας του ΣΜΑ ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κλειστή εγκατάσταση και να λειτουργήσει μόνιμα σταθμός μεταμόρφωσης απορριμμάτων.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες, των οποίων οι αιτήσεις ακύρωσης απορρίφθηκαν, υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του επίδικου ΣΜΑ θα υποβαθμίσει την περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στη δημόσια υγεία.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν στην επίμαχη απόφαση τους ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν εγκριθεί λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2020 και υπογραμμίζουν ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα «πρέπει να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν και τα δύο έργα, ήτοι τόσο ο προσωρινός, κινητός ΣΜΑ όσο και ο μόνιμος, σταθερός ΣΜΑ».

Κατά συνέπεια, «αποκλείεται η συνέχιση λειτουργίας του κινητού ΣΜΑ μετά την 9.9.2020, διότι τότε θα καταλυόταν η προσωρινότητα του σχεδιαζόμενου έργου, το οποίο από τη φύση του, λόγω του κινητού χαρακτήρα των εγκαταστάσεών του, δεν μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter