Στεγαστικό επίδομα για φοιτητές: Άνοιξε η εφαρμογή

Στεγαστικό επίδομα για φοιτητές: Άνοιξε η εφαρμογή

Άνοιξε από σήμερα, 4 Ιουνίου, και θα παραμείνει ενεργή μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου η εφαρμογή που θα  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική εφαρμογή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr , ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Όπως διευκρινίζεται, η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από 25 ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1991) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του Στεγαστικού Επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σημειώνεται ότι πριν προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή τους θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter