Στη Βουλή η τροπολογία για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Στη Βουλή η τροπολογία για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, με την εργοδοτική εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων να μην έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2017, αλλά από την «πρώτη ημέρα του μήνα που έπεται εκείνου της δημοσίευσης του παρόντος»

Η τροπολογία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2003 “σχετικά με ορισμένα στοιχεία της οργάνωσης του χρόνου εργασίας” ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ. Ρυθμίσεις θεμάτων ιατρών ΕΣΥ και άλλες διατάξεις».

Πέρα από τη μη ισχύ της αναδρομικής εργοδοτικής εισφοράς, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου διευρύνεται ο κύκλος των υπαγόμενων στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ.

«Στην επικουρική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική – νοσοκομειακή περίθαλψη υπάγονται, πέρα από τα μέλη των προβλεπομένων Ενώσεων, όλοι οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και οι μισθωτοί σε πρακτορεία ειδήσεων και γραφεία τύπου, με εξαίρεση όσους υπάγονται στην επικουρική ασφάλιση των αλληλοβοηθητικών σωματείων με την επωνυμία «Επικουρικό Ταμείο Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας» (Ε.Τ.Α.Σ.) και «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων» (Τ.Ε.Α.Σ.) καθώς και οι ιδιοκτήτες, εταίροι, μέτοχοι των εν λόγω επιχειρήσεων και έως δύο φυσικά πρόσωπα ανά μέσο. Στην ασφάλιση για εφάπαξ παροχή υπάγονται όσοι ήταν ήδη ασφαλισμένα στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π ή σε κλάδο πρόνοιας άλλου φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης» σημειώνεται.

Ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, για επικουρική ασφάλιση προβλέπεται ποσοστό 3,5% από τον ασφαλισμένο και 3,5% από τον εργοδότη, ενώ για ασφάλιση υγείας προβλέπεται 2,55% από τον ασφαλισμένο και 4,55% από τον εργοδότη. Για ασφάλιση πρόνοιας ορίζεται 1% επί των πάσης φύσεως τακτικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου.

Επίσης, στον επανακαθορισμό των εσόδων του Οργανισμού, όπως προαναφέρθηκε, συμπεριλαμβάνεται και η εργοδοτική εισφορά ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΜΜΕ. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/11/08/5a02d684cd3a181fd8349784.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter