Στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την θέσπιση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» προβλέπει τη δημιουργία νέων τμημάτων μέσω και των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Μεταξύ άλλων, το ΤΕΙ Ηπείρου θα πάψει να αποτελεί αυτοτελές τμήμα και θα ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το ίδιο προβλέπεται και για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο θα ενταχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

«Δεν αλλάζει τίποτα στα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων» είχε διαβεβαιώσει από το Μάιο ο υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας πως οι φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στα ΤΕΙ που αναμένεται να συγχωνευθούν θα επιλέξουν οι ίδιοι αν επιθυμούν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

«Θα ακολουθηθεί αυτό που συμφωνήσαμε και με τους φοιτητές στο ΤΕΙ Ηπείρου. Δηλαδή, θα ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο πρόγραμμα σπουδών που έχουν από τα ΤΕΙ και πριν πάρουν το πτυχίο τους θα πουν αν θέλουν να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ ή αν θέλουν να συνεχίσουν να πάρουν πτυχίο του Πανεπιστημίου. Αλλά αυτό θα αποφασιστεί από τα επιμέρους τμήματα. Τα επιμέρους τμήματα θα αποφασίσουν αν ένας φοιτητής ή φοιτήτρια έχει ολοκληρώσει, πόσα καινούρια μαθήματα πρέπει να πάρει, για πόσο χρονικό διάστημα» είχε δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου και είχε ενημερώσει πως τον Σεπτέμβριο του 2019 θα πάρουν τους πρώτους φοιτητές τα νέα τμήματα των Πανεπιστημίων Ιονίου και Ιωαννίνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter