Στη δημοσιότητα και επίσημα τα στοιχεία του καθηγητή «φακελάκη» των ΤΕΙ Σερρών (Photos)

Στη δημοσιότητα και επίσημα τα στοιχεία του καθηγητή «φακελάκη» των ΤΕΙ Σερρών (Photos)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία του καθηγητή Σερρών που εκβίαζε επί τουλάχιστον μια εικοσαετία φοιτητές προκειμένου να τους περάσει στα μαθήματά. Πρόκειται, όπως αποκάλυψε το Documento της Κυριακής, για τον 60χρονο Κλεάνθη Κωνσταντινούδη, μόνιμο καθηγητή στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών.

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών δόθηκαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και οι φωτογραφίες των δυο συνεργών του.

Ο λόγος για τον 59χρονο Γιώργο Μόκκα και τη σύζυγό του, την 50χρονη Ευαγγελία Μηλοφτση.

Κομβικό πρόσωπο της «μπίζνας» που είχε στηθεί στις πλάτες των απροστάτευτων φοιτητών ήταν ο καθηγητής. Άλλωστε στο πρόσωπό του συγκεντρώθηκαν η πλειοψηφία των πληροφορίων και των καταγγελιών. Βοηθοί του ήταν οι άλλοι δυο, οι οποίοι ήταν ιδιοκτήτες και διδάσκοντες του φροντιστηρίου που έστελνε τους φοιτητές ο 60χρονος καθηγητής προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Πώς είχε στηθεί η «μπίζνα» – Το φροντιστήριο και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Η έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε το «modus operandi» της επιχείρησης των τριών προσώπων. Σε γενικές γραμμές, αυτή ήταν αρκετή απλή. Όπως απεδείχθη από την ακρόαση και την ανάλυση του συνόλου του προανακριτικού υλικού, του περιεχόμενου των συνομιλιών αλλά και των ενόρκων καταθέσεων φοιτητών, ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως καθηγητής ανέπτυξε συγκεκριμένη τακτική με τα χρόνια προς ίδιον όφελος. Έκοβε τους φοιτητές βάζοντας θέματα δυσνόητα, ασαφή, σύνθετα αλλά και εκτός της εκπαιδευτικής και επιστημονικής φιλοσοφίας και πρακτικής.

Επιπλέον, βαθμολογούσε κατά το δοκούν. Αυτό αναφέρεται άλλωστε και στις καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του 60χρονου από πρώην συνάδελφό του καθηγητή. Όπως έγραφε τότε ο Ι.Μ, ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης άλλαζε μόνος του τη βαθμολογία που του είχε στείλει για τους φοιτητές στα πλαίσια του μαθήματος που δίδασκαν από κοινού, ώστε να κόψει τα παιδιά. Την περίοδο εκείνη (2010-2011) συστάθηκε συμβούλιο του τμήματος το οποίο όχι μόνο απέδειξε ότι αλλοιώθηκαν οι βαθμοί φοιτητών αλλά πέρα όλα τα παιδιά με στόχο να «διορθωθούν τα πράγματα». Καταγγελία του Ι.Μ έγινε και στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως αποκαλύπτει η δικογραφία, προκειμένου να περνάει τους φοιτητές στο μάθημά του, απαιτούσε απ’ αυτούς είτε να δουλέψουν δωρεάν στο λογιστικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, είτε να πληρώσουν για κάθε μάθημά του παρακολουθώντας ιδιαίτερα μαθήματα στο φροντιστήριο του ζεύγους Γιώργο Μόκκα και Ευαγγελία Μηλοφτση. Αξιοσημείωτο είναι ότι το επίμαχο φροντιστήριο λειτουργούσε μόνο κατά τις εξεταστικές περιόδους. Το αντικείμενο της διδασκαλίας των μαθημάτων αφορούσε συγκεκριμένα αυτά του Κλεάνθης Κωνσταντινούδης καθώς και άλλου καθηγητή του τμήματος, Σ. Α.

Ο τελευταίος, όπως έδειξε η δημοσιογραφική έρευνα, έχει γράψει αρκετά βιβλία με τον 60χρονο καθηγητή ενώ μαρτυρίες φοιτητών στο Documento αποκάλυψαν ότι για χρόνια σύχναζαν σε διάφορα ταβερνάκια παρουσία κάποιες φορές και πρώην προέδρου του τμήματος Λογιστικής Σερρών. Αξιόπιστες πληροφορίες του Documento μιλούν για πολύ κοντινή σχέση του Κ.Κ με τον πρώην πρύτανη και πρόεδρο ενώ επισημαίνουν ότι ο δεύτερος ήξερε εξ’ αρχής τη δράση του.

«Ο ίδιος τον είχα ενημερώσει πριν από πολλά χρόνια και δεν έκανε τίποτα», δηλώνουν πηγές από τις Σέρρες. Βέβαια, ο πρώην πρύτανης αρνείται κάθε επαφή και πρότερη γνώση. Η εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους δυο τελευταίους αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Αντικείμενο της σχηματισθείσας δικογραφίας έγιναν και οι καταγγελίες που γράφτηκαν διαδικτυακά, στους ιστοτόπους edosafakelaki.org και empisteutiko.gr. Το Μάρτιο του 2015 απεστάλη στο Πταισματοδικείο Σερρών έγγραφη ανώνυμη καταγγελία δυο φοιτητριών σε βάρος του Κλεάνθη Κωνσταντινούδη.

Τότε ήταν που το Τμήμα έβγαλε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «ανώνυμες καταγγελίες» τις οποίες δεν δίστασε να καταγγείλει ως «απαράδεκτη και συκοφαντική ενέργεια σε βάρος του Τμήματος».

Μάλιστα, κάλεσαν τους φοιτητές να «μην παρασύρονται και να μην ενδίδουν σε παρόμοιες διαδόσεις και να προφυλάξουν και οι ίδιοι το κύρος των σπουδών και του πτυχίου τους, συμβάλλοντας στην πλήρη διαλεύκανση του θέματος».

Όπως κατήγγειλαν τότε οι φοιτήτριες στην Εισαγγελία, είχαν δώσει πολλές φορές μάθημα που δίδασκε ο 60χρονος, χωρίς να επιτύχουν.

Αναγκάστηκαν επομένως και αφού ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης τους είχε πει ότι «χωρίς φροντιστήριο δεν περνάτε το μάθημα με καμία κυβέρνηση», να πάνε στο επίμαχο φροντιστήριο. Πλήρωσαν μαύρα 250 ευρώ. Αυτή ήταν και η ταρίφα που είχε βάλει το κύκλωμα για κάθε μάθημα.

Αν τώρα κάποιοι φοιτητές πλήρωναν για περισσότερα μαθήματα τότε, υπήρχε η πιθανότητα να κοπούν σε κάποια απ΄αυτά για να μην αποκαλυφτεί η δράση της εγκληματικής ομάδας.

Περνούσαν στην επόμενη εξεταστική, χωρίς όμως να πληρώσουν επιπλέον 250 ευρώ. Ο ρόλος του Γιώργο Μόκκα ήταν να «ψαρεύει» στοχευμένα φοιτητές μέσω Facebook ή τηλεφωνικών συνομιλιών υποσχόμενος σίγουρη επιτυχία στα αποτελέσματα. Εισέπραττε και χρήματα. Η Ευαγγελία Μηλοφτση παρέδιδε μαθήματα και εισέπραττε και αυτή τα χρήματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter