Στη φυλακή ο γιος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε σε κύκλωμα ναρκωτικών

Στη φυλακή ο γιος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε σε κύκλωμα ναρκωτικών

Στην φυλακή οδηγούνται ο αστυνομικός και άλλοι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του, στην υπόθεση της δράσης του κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική, την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Διαφθοράς.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας 31χρονος, που είναι γιος και ανιψιός ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε αποκαλύψει το Documento στις 12 Οκτωβρίου.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που διήρκησε πάνω από δώδεκα ώρες, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα, με τους πέντε από αυτούς να κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν για δύο κατηγορούμενους, έναν 45χρονο από την Σπάρτη και μία 34χρονη, ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση χιλίων ευρώ στον καθένα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται την δράση που τους αποδίδεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, με την πλειονότητα τους να υποστηρίζει πως είναι χρήστες και όχι έμποροι ναρκωτικών. Αυτό φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια και ο 31χρονος γιος πρώην ευρωβουλευτή με καταγωγή από την Θεσσαλία. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται πως είχε εισχωρήσει στο κύκλωμα εν αγνοία των ανωτέρων του, με σκοπό να καταφέρει να το εξαρθρώσει.

Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενος άλλος ένας αστυνομικός, ενώ καταζητούνται δύο πρόσωπα, ο ένας εκ των οποίων φαίνεται να είχε αρχηγικό ρόλο. 

Διαβάστε ακόμη: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την υπόθεση που αποκάλυψε το Documento – Eννέα συλλήψεις μελών σπείρας ναρκωτικών, ανάμεσά τους και ο γιος ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ (Photos+Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter