Στη φυλακή σύζυγος, εραστής & ξάδελφος για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη – Σοκαριστικές αποκαλύψεις (Video)

Στη φυλακή σύζυγος, εραστής & ξάδελφος για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη – Σοκαριστικές αποκαλύψεις (Video)

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φρικιαστική δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Οι δύο εξ αυτών, ο εραστής της συζύγου, στρατιωτικός αστυνομικός, Σέρζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, 29 χρόνων και ο ξάδελφός του, Εντουάρτνο Μορέιρα Τεντέσι, 24 χρόνων, οδηγήθηκαν στις φυλακές του Μπαταλιάο(BEP), στο Νιτερόι και η σύζυγος του Έλληνα διπλωμάτη Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, 40 ετών οδηγήθηκε στις φυλακές του Μπανγκού.

Η διάρκεια της προφυλάκισης διαρκεί τριάντα ημέρες, έως την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σημειώνεται πως ο ξάδελφος του στρατιωτικού, Εντουάρντο Τεντέσι παρέμεινε για μεγαλύτερο διάστημα στον ανακριτή, πριν οδηγηθεί στις φυλακές με στόχο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τι έγινε ακριβώς;

Νέα στοιχεία για την υπόθεση βγαίνουν στη δημοσιότητα από την υπόθεση της τραγικής δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, αφού οι τρεις εμπλεκόμενοι αλληλοκατηγορούνται και η αστυνομία προσπαθεί να φτιάξει το παζλ.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο εραστής-αστυνομικός ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα μέχρι να βρει πού θα ξεφορτωθεί το πτώμα. Οδηγούσε επί 24 ώρες φτάνοντας μέχρι και την ορεινή πόλη Nova Friburgo, αλλά τελικά επέστρεψε στη Nova Iguacu όπου και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και καμένο το αυτοκίνητο του Έλληνα πρέσβη.

Όπως όλα δείχνουν η βραζιλιάνικη Αστυνομία φαίνεται πως δεν έχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή της συζύγου του, Φρανσουάζ στο έγκλημα παρά το γεγονός ότι εκείνη φαίνεται να ήταν βέβαιη πως θα τη γλίτωνε φορτώνοντάς τα όλα στον 29χρονο εραστή της.

Μια μικρή λεπτομέρεια: Ο τρίτος εμπλεκόμενος από τον οποίο μάλλον προέρχονται οι περισσότερες πληροφορίες δεν είναι τελικά ξάδερφος του αστυνομικού, αλλά ανιψιός του. Ήταν εκείνος που από την αρχή αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την τραγική κατάληξη του Κυριάκου Αμοιρίδη. Όπως είπε στην κατάθεσή του η 40χρονη Φρανσουάζ Αμοιρίδη απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλήσει.

Αυτό που υποστηρίζει συνέχεια ο 29χρονος αστυνομικός είναι πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα και τίποτα δεν ήταν προμελετημένο. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε ο Sérgio Gomes Moreira Filho, την περασμένη Δευτέρα πήγε στο σπίτι για να μιλήσει με τον πρέσβη και να του ζητήσει να μην κακοποιεί τη γυναίκα του. «Τίποτε δεν ήταν προμελετημένο, τον σκότωσα σε αυτοάμυνα και κάλεσα τον ξάδερφό μου ως μάρτυρα» είπε στους αστυνομικούς.

Ωστόσο κατέθεσε πως τα πράγματα ξέφυγαν, με τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια και τελικά να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον σκοτώσει, στραγγαλίζοντάς τον.

Όταν συνειδητοποίησε, απελπισμένος, ότι σκότωσε τον Αμοιρίδη, ζήτησε από τον ανιψιό του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα και έφυγαν από το συγκρότημα κουβαλώντας το μέσα σε ένα χαλί.

Ο ίδιος ο ανιψιός όμως που επίσης έχει συλληφθεί «έκαψε» το παράνομο ζευγάρι λέγοντας ότι μία ημέρα πριν είχαν συναντηθεί και οι τρεις με την 40χρονη Βραζιλιάνα να του έταξε 23.000 ευρώ (80.000 ρεάις0 αν βοηθούσε στη δολοφονία του άντρα της.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία.

Η Φρανσουάζ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα και ότι για όλα φταίει ο εραστής της. Μάλιστα και εκείνος από την πλευρά του, παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας ότι η γυναίκα δεν γνώριζε τίποτε.

«Όταν είδε ότι δεν υπήρχε διέξοδος, ξέσπασε σε κλάματα και ομολόγησε ότι ο Μορέιρα Φίλιο τον σκότωσε και ότι εκείνη δεν έπρεπε να κατηγορηθεί και πως δεν μπορούσε να το αποφύγει», αναφέρουν βραζιλιάνικες εφημερίδες. Όμως, σύμφωνα με τον εξάδελφο του εραστή της, εκείνη είχε καταστρώσει το σχέδιο και οι δύο άνδρες απλά το εκτέλεσαν.

Αφού τύλιξαν το άψυχο σώμα του πρέσβη σε ένα χαλί, οι δύο άνδρες έφυγαν και το έκρυψαν σε σημείο που δεν αποκάλυψε η αστυνομία. Σχεδόν δύο ημέρες αργότερα, ο εραστής της συζύγου αποφάσισε να αφήσει το αυτοκίνητο του πρέσβη κάτω από μία γέφυρα. Με τη βοήθεια ενός δικυκλιστή- ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία- πήγε για να αγοράσει βενζίνη και πυρπόλησε το όχημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter