Στη φυλακή της Νέας Υόρκης ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Στη φυλακή της Νέας Υόρκης ο βαρόνος των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Ελ Τσάπο θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν.

Ο Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν που είναι γνωστός ως “Ελ Τσάπο” αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά την έκδοσή του στις ΗΠΑ, που τερμάτισε το ρόλο του στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, σε κινηματογραφικές αποδράσεις από τις φυλακές, αλλά και δολοφονίες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Ο 59χρονος Γκουζμάν, μεταφέρθηκε με μικρό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ από τις φυλακές όπου κρατούνταν στα βόρεια του Μεξικού.

Στη συνέχεια, με πομπή αστυνομικών οχημάτων μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού είχε απορρίψει τις δύο προσφυγές τις οποίες είχε υποβάλει ο ισχυρός λαθρέμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν εναντίον της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στον δικαστικό θεσμό.

Το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαβεβαιώσει τον Μάιο, αφού ενέκρινε την έκδοση του αφεντικού του καρτέλ της Πολιτείας Σιναλόα, πως έλαβε από τις αμερικανικές αρχές εγγυήσεις περί του ότι «δεν θα του επιβληθεί η ποινή του θανάτου».

Ο Χοακίν Γκουσμάν αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις στις Πολιτείες του Τέξας και της Καλιφόρνιας για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες, ξέπλυμα χρήματος, εκβίαση κ.ά.

Μετά τη σύλληψή του τον Ιανουάριο του 2016 στο προπύργιό του, την Πολιτεία Σιναλόα, στο βορειοδυτικό Μεξικό, ο «Τσάπο» μετήχθη ξανά στη φυλακή του Αλτιπλάνο, από όπου απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο τον Ιούλιο του 2015, μέσω μιας υπόγειας στοάς μήκους ενάμισι χιλιομέτρου.

Αφού συνελήφθη ξανά, μετήχθη τον Μάιο στη φυλακή της Σιουδάδ Χουάρες, κοντά στα σύνορα με το Τέξας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter