Στη «Liberty Media» η F1, έναντι 4,4 δισ. δολαρίων

Στη «Liberty Media» η F1, έναντι 4,4 δισ. δολαρίων

Στη «Liberty Media» του Αμερικανού μεγιστάνα της καλωδιακής τηλεόρασης, Τζον Μαλόουν, πέρασε και επίσημα η Φόρμουλα Ένα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο μέχρι πρότινος εμπορικός ιδιοκτήτης της, Μπέρνι Εκλστόουν, προσθέτοντας ότι του ζητήθηκε να συνεχίσει να παραμείνει στο πόστο του εμπορικού διευθυντή της εταιρείας, για ακόμη τρία χρόνια._x000D_
_x000D_

Ο 85χρονος Βρετανός επιχειρηματίας στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχει μετατρέψει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μια επιχείριση με ετήσιο τζίρο περίπου 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το κόστος της συμφωνίας φθάνει τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια και χθες οι μέτοχοι της αμερικανικής εταιρείας ενέκριναν τις προτάσεις για την αγορά της Φόρμουλα Ένα. Έτσι, η διαδικασία πέρασε στο επόμενο στάδιο και θα γίνει επίσημα η μεταβίβαση των μετοχών στους νέους ιδιοκτήτες.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε την ομόφωνη ψηφοφορία από τους μετόχους, των προτάσεων για να μετονομαστεί και η «Liberty Media» σε «Liberty Formula One Group». Η συγκεκριμένη εταιρία, η μεγαλύτερη στον κόσμο που ασχολείται με τα ΜΜΕ και την επικοινωνία, με δραστηριότητα σε 30 χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, είναι επίσης, ιδιοκτήτρια της ομάδας μπέιζμπολ Ατλάντα Μπρέιβς.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter