Στη Θράκη ο Ερντογάν – “Ηγέτη μας” φώναζαν οι πιστοί (Photos + Video)

Στη Θράκη ο Ερντογάν – “Ηγέτη μας” φώναζαν οι πιστοί  (Photos + Video)

Το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την προσευχή στο τζαμί της πόλης. Παρόντες ήταν ο υφ. Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης και οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και Αχμέτ Ιλχάν.

Ο κ. Ερντογάν περπάτησε από το τζαμί ως το σχολείο, και στη διάρκεια της διαδρομής μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας είχαν συγκεντρωθεί στις δυο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον χειροκροτήσουν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτισε πολλούς από αυτούς και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους ενώ δέχθηκε και δώρα.

Στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που έχει την ευθύνη να συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της προσευχής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισκεφθεί το σχολείο, όπου χαιρέτισαν τους μαθητές, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Στο σχολείο ο κ. Ερντογάν συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές στην αυλή, όπου, εκτός από μαθητές είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, όπως και έξω από αυτό.















Νωρίτερα:

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής προσευχήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ετντογάν. Έξω από το τζαμί τον υποδέχθηκαν οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Θα επισκεφθεί επίσης το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο της πόλης «Τζελάλ Μπαγιάρ».

Μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και τον χειροκροτούσαν.

Τη στιγμή που ο Ερντογάν μπήκε στο τζαμί, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ηγέτη, ηγέτη μας», σκηνή που κατέγραψε ο ανταποκριτής του SPIEGEL, Γιώργος Χρηστίδης, ανεβάζοντας το σχετικό στιγμιότυπο στο Twitter.

Στην πόλη της Κομοτηνής έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα
ασφαλείας, έχουν αποκλεισθεί δρόμοι γύρω από το τζαμί και ελικόπτερο της
Ελληνικής Αστυνομίας πετά πάνω από το χώρο.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρ.Τ. Ερντογάν αναμένεται να συναντήσει στο χωριό Σκάλωμα Ροδόπης τους γονείς του Μουσταφά Κανμπάζ, δημοσιογράφου που έχασε τη ζωή του κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία. 

Μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου προέδρου απαγορεύεται ακόμη και η πτήση drone σε όλη την περιοχή.

Στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.



















Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter