Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό κλιμάκιο – ΥΠΟΙΚ: Δύο τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα

Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό κλιμάκιο – ΥΠΟΙΚ: Δύο τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα

Στην Αθήνα επιστρέφει μέσα στην ημέρα το κυβερνητικό κλιμάκιο – Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκης, Σταθάκης – καθώς ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι διαπραγματεύσεις που είχαν στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, τις τελευταίες ημέρες, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, για τις επαφές που είχαν με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες οι Έλληνες υπουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι δύο – τρεις εκκρεμότητες αφορούν σε εργασιακά ζητήματα, τα οποία, όπως φαίνεται, παραμένουν το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα, από στέλεχος του ESM, είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση σήμερα, Παρασκευή, πληροφορία η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαρροή για το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών, από καμία από τις δύο πλευρές, κάτι που είχε άλλωστε συμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτές.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα επιστρέφουν και οι τέσσερις τις διαπραγματευτικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και η Έφη Αχτσιόγλου, που αρχικά το πρόγραμμα την έφερε να μεταβαίνει στη Ρώμη για την 60η επέτειο της υπογραφής των ιδρυτικών διακηρύξεων της ΕΕ.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter