Στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γεωργιάδης για τους 23 παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γεωργιάδης για τους 23 παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής θα περάσει ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να καταθέσει για τους 23 παράνομους -κατά τον Παύλο Πολάκη- διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την ώρα που το Novartis – Gate μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης λόγω των πρωτοκλασάτων πολιτικών προσώπων -ανάμεσά τους και ο Άδωνις Γεωργιάδης- που εμπλέκονται στο πολύκροτο σκάνδαλο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα καταθέσει για ένα ακόμα κρούσμα διαφθοράς στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Γεωργιάδη να ανοίγει από μόνος του το θέμα της εμπλοκής του στο Novartis – Gate, δίχως να περιμένει κάποιο έρεισμα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ, αφήνοντας υπόνοιες κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου για μεθόδευση, εξαιτίας της χθεσινής επίσκεψής του στον Άρειο Πάγο.

Τα μέλη της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να επικεντρωθούν στο ζήτημα των 23 διορισμών που έγιναν επί θητείας Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Σε καμία περίπτωση, από τις έως τώρα μαρτυρίες στην Επιτροπή, δεν έχει αποδειχθεί πως οι 23 προσληφθέντες πληρώθηκαν μέσω χορηγιών, όπως ισχυρίζεται ο κ. Γεωργιάδης και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες του Κέντρου. Αντιθέτως, αρκετοί μάρτυρες έχουν υποπέσει σε αντιφάσεις, όπως λόγου χάρη στην ύπαρξη ενός ειδικού χορηγικού ταμείου, δίχως κανένα παραστατικό να επιβεβαιώνει την ύπαρξή του. Σε αυτό το πλαίσιο να συνυπολογιστεί πως από το 2009 και μετά οι απολογισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν μονίμως ελλειμματικοί. Ακόμα κι αν υπήρχε υπόλοιπο από μία χορηγία του 2008, όπως αυτές της Estee Lauder και του ΟΠΑΠ, θεωρείται απίθανο να μην είχε απορροφηθεί το εναπομείναν ποσό προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλες ανάγκες. Οπότε, ο κ. Γεωργιάδης θα κληθεί να αποδείξει πως οι 23 διορισμένοι -κάποια εξ αυτών με ειδίκευση στο… aerobic- δεν αμείφθηκαν από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter