Στην εξωτερική πολιτική τίποτα δεν είναι αυτονόητο, κ. Κουμουτσάκο

Στην εξωτερική πολιτική τίποτα δεν είναι αυτονόητο, κ. Κουμουτσάκο

Τη σκληρή ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές αντιδράσεις, αλλά και προκλήσεις (σ.σ. ο Ρώσος πρωθυπουργός μίλησε για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»), σχολίασε με δική του ανακοίνωση ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Και για μία ακόμη φορά, αντί να πάρει θέση για τις ρωσικές ενέργειες, ουσιαστικά, επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση και το Νίκο Κοτζιά, κάνοντας λόγο για «παρορμητικούς χειρισμούς»…

Το μόνο που βρήκε να πει ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις, μάλιστα, είναι ότι θεωρεί «αυτονόητη» αρχή για κάθε χώρα τον σεβασμό στην κυριαρχία της άλλης, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές της υποθέσεις. Με τη διαφορά ότι στην εξωτερική πολιτική, κ. Κουμοτσάκο, τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

Η ΝΔ, για μία ακόμη φορά, όχι απλά δεν καταδικάζει, αλλά και αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για την εμπλοκή της Ρωσίας στα καθ’ ημών. Και προφανώς, ζητά διατήρηση των καλών ελληνορωσικών σχέσεων με όποιο κόστος!

Ουδείς επιθυμούσε ή επιθυμεί κακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ήταν η σημερινή κυβέρνηση, η μόνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν υποστήριξε το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, το οποίο ήθελε να επιβάλει η Ευρώπη, εξαιτίας της Ουκρανικής κρίσης στις αρχές του 2015. Από εκεί, όμως, μέχρι την απόπειρα εξαγοράς Ελλήνων αξιωματούχων, δεν υπάρχει απλώς απόσταση αλλά το… χάος!

Πολλοί έχουν σχολιάσει, κατά τα ειωθότα άλλωστε, ότι ο νάνος-Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα βάλει με το γίγαγτα-Ρωσία, όπως και με το γίγαντα-ΗΠΑ ή ακόμα και με το… γίγαντα-Τουρκία. Κάποιοι στιγμή, όμως, και οι «νάνοι» οφείλουν να κάνουν εξωτερική πολιτική, προκειμένου να διασφαλίσουν τα εθνικά τους συμφέροντα! Όπως κάνει, άλλωστε, και ο γίγαντας-Ρωσία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter