Στην φυλακή η γιατρός του Λαϊκού που συνελήφθη για το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

Στην φυλακή η γιατρός του Λαϊκού που συνελήφθη για το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες και φέρεται να έχει ενεργό ρόλο στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η γιατρός επίκουρος, βοηθός δύο ογκολόγων στο Λαϊκό Νοσοκομείο απολογήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Σύμφωνα με την δικογραφία η ανάμειξή της στην υπόθεση προκύπτει από εικονικές συνταγογραφήσεις που εντοπίστηκαν κατά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά τις πρώτες συλλήψεις για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορουμένη, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με κύκλωμα και ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Φέρεται ωστόσο να παραδέχθηκε στην δικαστική λειτουργό ότι έχει προχωρήσει σε 86 συνταγογραφήσεις, που δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου, αποδίδοντας τις επίμαχες συνταγές που εξέδωσε σε φόβο εξαιτίας απειλών που δεχόταν για την ζωή της και την ζωή του συζύγου της. Η γιατρός, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, υποστηρίζει ότι οι επίμαχες συνταγές δεν είχαν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα αλλά είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα του εκβιασμού της από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο δεν είναι κάποιος από τους ήδη συγκατηγορούμενους της, που ξεκίνησε να την απειλεί, ακόμη και με όπλο, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Ο εκβιασμός της από το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με την γιατρό, ήταν και ο λόγος που δεν προσήλθε στις αρχές όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση καθώς στόχος της ήταν όχι να εξαφανιστεί από τις αρχές αλλά να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της μάλιστα θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση εκβιασμού πρέπει να ερευνηθεί από την ανακρίτρια ως σκέλος της υπόθεσης και εκτιμούν ότι πρέπει ο ή οι εκβιαστές να αναζητηθούν μέσω των προσώπων που εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των συγκεκριμένων φαρμάκων που συνταγογράφησε η εντολέας τους.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter