«Στην κακιά την ώρα» τα ρίχνει ο ΟΣΕ για την τραγωδία στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης

«Στην κακιά την ώρα» τα ρίχνει ο ΟΣΕ για την τραγωδία στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης

Υπό διερεύνηση είναι όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης.

«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι (…) Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Κ. Πετράκης. Όπως υποστήριξε, η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους, θα ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είπε ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος. Επισήμανε πάντως, ότι η τοποθέτηση καμερών θέλει μελέτη, εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο.

Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε χθες εντολή για την ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Σύμφωνα με το υπουργείο, έχει οριστεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter