Στην Κίνα το πρώτο Nokia με Android

Στην Κίνα το πρώτο Nokia με Android

Το πρώτο Nokia κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Η συσκευή θα διατεθεί σε συνεργασία με έναν τοπικό πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ, ενώ η ομάδα που ανέπτυξε το Nokia 6 υποστηρίζει ότι η συσκευή αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική αγορά.

Η Nokia δεν κατασκευάζει πλέον τηλέφωνα που φέρουν το όνομά της, αντ’ αυτού έχει δώσει την άδεια για το εμπορικό της σήμα σε μια άλλη φιλανδική εταιρεία, την HMD Global.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η κυκλοφορία του Nokia 6 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας στην αγορά μετά από τα Windows Phones που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Η Microsoft είχε χρησιμοποιήσει το λογότυπο της Nokia για έναν περίπου χρόνο, αφότου είχε εξαγοράσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρείας το 2014.

Η HMD Global έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει αρκετές Nokia-Android συσκευές μέσα στο τρέχον έτος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να παράσχει κατά τη διάρκεια της έκθεσης ηλεκτρονικών Mobile World Congress η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Nokia 6 περιλαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, το Nougat, οθόνη 5,5 ιντσών Full HD 1080p, κύρια κάμερα 16Mpixels, 4GB μνήμης RAM, 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, καθώς και δύο ενισχυτές που θα υποστηρίζονται από το σύστημα επεξεργασίας ήχου Dolby Atmos.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter