Στην κινεζική State Grid το 24% της ΑΔΜΗΕ

Στην κινεζική State Grid το 24% της ΑΔΜΗΕ

Υπεγράφη η πώληση ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην κινεζική εταιρεία State Grid.

Υπεγράφη η πώληση ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έναντι 320 εκατ. ευρώ στην κινεζική εταιρεία State Grid.

Στην υπογραφή της συμφωνίας μετείχε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος είπε ότι με την υπογραφή αυτή γίνεται ένα ακόμη βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα.

Δέσμευσή μας είναι, είπε ο υπουργός, οι μεγάλες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα που γίνονται το τελευταίο διάστημα να οδηγήσουν σε προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος των καταναλωτών, αλλά με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος.

“Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε βήμα – βήμα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας” είπε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο ρεκόρ, όπως είπε, για τα παγκόσμια δεδομένα, με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλη η υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως το τέλος Μαρτίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter