Στην κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» το 4ο τμήμα του Πάτρα – Πύργος

Στην κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» το 4ο τμήμα του Πάτρα – Πύργος

To 4o τμήμα του έργου Πάτρα – Πύργος ανέλαβε η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» η οποία ανήκει στον όμιλο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, προσφέροντας τη μεγαλύτερη έκπτωση και με σημαντικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο. _x000D_

Πρόκειται για το τμήμα Κυλλήνη – Βάρδα συνολικού προϋπολογισμού 74.010.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» του ομίλου Καλογρίτσα, κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά με έκπτωση η οποία άγγιξε το 50,39%.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κοινοπραξία μειοδότησε στους διαγωνισμούς και σε ακόμη τρία τμήματα του έργου Πάτρα – Πύργος. Συγκεκριμένα, για το πρώτο τμήμα προϋπολογισμού με ΦΠΑ ύψους 70.600.000 ευρώ η κοινοπραξία έδωσε έκπτωση ύψους 53,05%, για το δεύτερο τμήμα 58.400.000 ευρώ, η έκπτωση ανήλθε σε 55,32%, ενώ για το τρίτο τμήμα, προϋπολογισμού 53.250.000 ευρώ, η έκπτωση έφτασε το 57,45%. Με λίγα λόγια η μέση έκπτωση της «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» για τα πρώτα τέσσερα τμήματα του έργου ανήλθε σε 53,7%, ενώ η μέση διαφορά σε σχέση με τις εκπτώσεις που πρόσφερε ο δεύτερος ανέρχεται σε 4,5%. Να σημειωθεί ότι με αντίστοιχη έκπτωση μειοδότησε και ο κατασκευαστικός όμιλος Μπόμπολα στα έργα για το Φαληρικό Δέλτα.

Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών με τα οποία η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» αναδείχτηκε μειοδότης για τα πρώτα τέσσερα τμήματα του έργου είναι ιδιαίτερα επωφελή για το ελληνικό Δημόσιο, όπως σχολίασαν στελέχη του υπουργείου Υποδομών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής το ελληνικό Δημόσιο έχει κερδίσει περί τα 140 εκατ. ευρώ στα τέσσερα πρώτα τμήματα του έργου, ενώ εάν ισχύσουν τα ίδια και για τα επόμενα 4 τμήματα τότε το συνολικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο θα αγγίξει τα 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι αρχές Απριλίου υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί και για τα επόμενα τέσσερα τμήματα του έργου και θα υπογραφούν και οι οκτώ συμβάσεις για το έργο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter