Στην Ουάσιγκτον η Μέρκελ στις 14 Μαρτίου

Στην Ουάσιγκτον η Μέρκελ στις 14 Μαρτίου

Επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

«Δεν το διαψεύδουμε. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνο» είπε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ αφού έχει ήδη διαφανεί μια σημαντική διάσταση απόψεων σε μια σειρά από σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων το διεθνές εμπόριο.

Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στην εξομάλυνση του εδάφους πριν από τη συνάντηση των ηγετών της ομάδας G20, τον Ιούλιο στη Γερμανία, όπου θα παραβρεθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Τραμπ και η Άνγκελα Μέρκελ είχαν εκδώσει μια κοινή ανακοίνωση μετά από την τηλεφωνική του συνομιλία τον Ιανουαρίου, όπου υπογράμμιζαν τη σημασία του ΝΑΤΟ και υπόσχονταν να συνεργαστούν πιο στενά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Άνγκελα Μέρκελ άσκησε αυστηρή κριτική για την ταξιδιωτική απαγόρευση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ σε βάρος πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες. Επιπλέον, επανειλημμένα υπογράμμισε την σημασία της ελευθεροτυπίας όταν τη ρωτούσαν σχετικά με τις αρνητικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επέκρινε, από την άλλη, τη Μέρκελ για την «καταστροφική» απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα της χώρας της σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο το 2015 και το 2016. Κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία ότι «κυριαρχεί» στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατυπώνοντας την ελπίδα και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας και να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Η συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Γερμανίδας καγκελαρίου αναμένεται να επικεντρωθεί σε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, μεταξύ αυτών της παγκόσμιας οικονομίας, του εμπορίου, του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και των σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα.

Όλα αυτά βέβαια θυμίζουν την πολύ καλή σχέση που είχε η καγκελάριος Μέρκελ με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter