Στην Πειραϊκή έφτασε η πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη 2» – Υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η ρύπανση (Video)

Στην Πειραϊκή έφτασε η πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη 2» – Υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η ρύπανση (Video)

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν από το μεσημέρι της Τρίτης πέντε μεγάλα αντιρρυπαντικά σκάφη ιδιωτικής εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγάλα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που παρέσυραν οι άνεμοι προς την πλευρά της Πειραϊκής, μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», ιδιοκτησίας της εταιρείας Agia Zoni II που συνδέεται με την εταιρεία Fos Petroleum, τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Η μεταφορά της συγκεκριμένη ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής, μετά την απίστευτη οικολογική καταστροφή που προξένησε στη Σαλαμίνα, έφτασε πλέον στην παραλία. Στη θαλάσσια περιοχή έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα, ενώ η όλη επιχείρηση επιτηρείται από δύο σκάφη του λιμενικού σώματος.

Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη από την ηγεσία του λιμενικού σώματος ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο περιφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης έχει κατατεθεί σχέδιο απάντλησης καυσίμων στη Λιμενική Αρχή Πειραιά, προκειμένου να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του πλοίου.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη λιμενικού σώματος που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Real fm τόνισε ότι από το δεξαμενόπλοιο δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διαρροής, καθώς τα πετρελαιοειδή που διέφυγαν ήταν αυτά που διέφυγαν κατά την ώρα της βύθισης.

Ο υπουργός δήλωσε, ότι αμέσως μετά τη βύθιση έγιναν ενέργειες για να αναλάβουν δύο εταιρίες απορρύπανσης στο σημείο, ενώ είπε ότι γίνεται έρευνα για την υπόθεση γιατί υπάρχουν ερωτήματα και θα πρέπει να απαντηθούν.

Δείτε το βίντεο του pireaspiraeus.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter