Στις 16:00 το τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο

Στις 16:00 το τελευταίο «αντίο» στον Θοδωρή Μιχόπουλο

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας θα τελεστεί η κηδεία του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 66 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Ο δημοσιογράφος θα κηδευτεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένειά του ζητάει αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία (ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ – GR2601101510000015148030784 – ONOMA ΔIKAIOYXOY «ΔIEΘNHΣ AMNHΣTIA EΛΛHNIKO TMHMA»).

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή στη συνδιαμόρφωση της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο. Στον επαγγελματικό τομέα, είχε “θητεύσει” σε πολλά ΜΜΕ από διευθυντικές θέσεις. 

Αλέξης Τσίπρας: Καλό σου ταξίδι…

“Πενθούμε σήμερα, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του, τον ξαφνικό θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου. Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας, σύντροφε Θοδωρή. Καλό σου ταξίδι”, έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου.

Μαξίμου: Υπέροχος άνθρωπος, αφοσιωμένος αριστερός

«Πέθανε τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου για τον θάνατο του Θ. Μιχόπουλου. 

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Με τη φράση «Αντίο “παππού”», σε ανάρτηση του στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης. Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο Θοδωρή Μιχόπουλο, που τόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια των σπουδών του, πρώτα στην ΟΣΕ. Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της ανανεωτικής κομουνιστικής Αριστεράς έγινε μέσω της συνεργασίας του με το περιοδικό «Κομουνιστική Θεωρία και πολιτική», με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Γιάνναρο. Ακολούθησε η ένταξή του στο ΚΚΕ (εσωτερικού), την ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαίος δημοσιογράφος των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Αυγή. Μάχιμος συνδικαλιστής του χώρου, υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στην ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, εργαζόμενος για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, αλλά και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, και ΣΤΑΡ. Εργάστηκε άοκνα για το κόμμα, συντελώντας αποφασιστικά στην επικοινωνιακή προβολή, τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και την καθημερινή δουλειά.

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εργάστηκε στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Ε. Tσακαλώτου, ενώ, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραφε στην Εποχή και την Αυγή.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάς και των κομματικών μέσων.

Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του.

Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν. Η απώλειά του, είναι πραγματικά επώδυνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του».

Νέα Δημοκρατία: Μαχητικός και συνεπής

Σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας».

“Αντίο” από ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ, ΛΑΕ

«Αποχαιρετούμε τον Θοδωρή Μιχόπουλο, έναν σημαντικό άνθρωπο, σπουδαίο δημοσιογράφο, συνεπή αγωνιστή της ιδεολογίας του, καλό φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στον μονάκριβο γιο του που υπεραγαπούσε», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: 

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήριά μου σε όσους τον αγάπαγαν».

Η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: «Τον Θοδωρή Μιχόπουλο, θα τον θυμόμαστε, για το ήθος, τις αρχές και την εργατικότητά του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του».

“Για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του”, είναι το μήνυμα του ΚΚΕ.

«Οι όποιες διαφωνίες μας το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον αγωνιστή που γνωρίσαμε για δεκαετίες, τον δημοσιογράφο, τον άνθρωπο.Τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στους δικούς του», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου, ενός καλού συναδέλφου, «ο οποίος τίμησε με την παρουσία και τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος με πάθος και άποψη».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος», σημειώνει, «υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός».

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1983 στην εφημερίδα «Αυγή», ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια, ανέλαβε αρχισυντάκτης αλλά και πολιτικός αρθρογράφος. Παράλληλα, εργάστηκε στις εφημερίδες “Το Βήμα”, “Η Πρώτη”, και στην “Εποχή” ως αρθρογράφος. Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, αρχισυντάκτης πολιτικών εκπομπών στην “ΕΡΤ”, τον “ANTENNA”, τον “ΣΚΑΙ” και το “STAR”. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού καθώς και του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter